Győr és környéke

2019.04.05. 12:24

Tisztítják a díszburkolatot a győri Baross úton

A rágógumik eltávolítása és a burkolat tisztítása mintegy három hétig tart, a fesztiválszezon kezdetére tehát újra tiszta lesz.

kisalfold.hu

A Győr-Szol Zrt. koordinálásában április 1-jén megkezdődött Győr legforgalmasabb sétálóutcájában, a Baross úton a díszburkolat tisztítása.


Az utca seprése, vizes és gépi tisztítása mindennapos, a téli rendezvények miatti nagy igénybevétel miatt azonban szükségessé vált a díszkő alaposabb takarítása.

Fotó: O. Jakócs Péter

A munka során a szakemberek elsőként a rágógumikat távolítják el a burkolatról. Ehhez speciális gépet használnak, amelynek segítségével 120 fokos szárazgőz és vegyszer keverékével lazítják fel és távolítják el a kövezetről a rágógumikat és azok foltjait.


Ezt követően a zsír, gumi és korom szennyeződéseket speciális, forgókefés takarítógépekkel és magas nyomású vízsugárral, illetve a nehezen elérhető helyeken kézi erővel távolítják el a díszburkolatról. A takarítás során olyan vegyszereket használnak, amelyek környezet kímélőek, közterületen használhatóak és nem károsítják a térkövet.


A Baross út nagy felülete miatt a takarítást szakaszolva végzik. A beavatkozás a sétálóutca Rába Hotel felőli végén kezdődött, a szakemberek a Király utca irányába haladnak. A tisztítás vízigényes munka, a járókelők védelmében azonban fröcsögésmentes technológiával dolgoznak a szakemberek. A munkával kapcsolatban a Győr-Szol Zrt. megköszöni a járókelők és az üzlet működtetők türelmét és megértését.


A Baross úton a rágógumik eltávolítása és a burkolat tisztítása mintegy három hétig tart. A nyári fesztiválszezon kezdetére tehát újra tiszta lesz a díszburkolat Győrben a Baross úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!