Győr és környéke

2018.11.26. 10:50

Tényőről érkezett Győrbe a Széchenyi térre a város karácsonyfája - fotók, videó

Győrben 42 helyszínen díszlenek november 30-ától. 20 helyen meglévő, élő fa az ünnep szimbóluma, 22 helyszínen pedig fát állítottak.

kisalfold.hu

Hétfőn állították fel a Széchenyi téren azt a 10 méter magas, mintegy 20 éves normand fenyőt, amely a város karácsonyfája lesz idén. A különösen szép fenyőfa lakossági felajánlásból származik. Élőhelyén, Tényőn a Külső-sor utcában lévő magántelken a növény jelentősen túlnőtte az életterét. Az ingatlan tulajdonosa emiatt úgy döntött, szívesen látná közterületen, Mindenki karácsonyfájaként az időközben megkedvelt fát. Az egyeztetéseket követően a Győr-Szol Zrt. koordinálásában, alpintechnika bevonásával hétfőn reggel megtörtént a fenyő szakszerű kivágása. A fát platós teherautón szállították a Széchenyi térre, ahol befaragták, majd beállították a tér korábbi fejlesztésekor erre a célra kialakított karácsonyfa tartóba. Az óriásfenyőt az eldőlés ellen acél sodronyok védik az esetleges szélben.

A hagyományoknak megfelelően Győr városrészeinek központjaiban, illetve a városi köztemetőkben lesznek láthatóak a Mindenki karácsonyfái, amelyek 2018-ban összesen 42 helyszínen díszlenek november 30-ától. 20 helyen meglévő, élő fa az ünnep szimbóluma, 22 helyszínen pedig fát állítottak.

Az égősorok felszerelését Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete koordinálja.


A Győr-Szol Zrt. szervezésében a hét elején fenyő girlandok kerülnek a Városháza főbejáratára, a Kormányhivatal épületére, valamint a Jókai és a Révai parkolóházak homlokzatára.


Korábban -Délelőtt tíz óra körül felállították a mindenki karácsonyfáját a a győri Széchenyi téren, a fát egy nyugdíjas házaspár, a tényői Bodnár Zoltán és Bodnárné Bodor Ilona ajánlotta fel a városnak. A húsz éves normand fenyő 10 méter magas és mintegy 15 mázsás, így a szokásos eljárással - nagy teljesítményű teherautókkal és darukkal, alpin-technika felhasználásával - vágták ki, s emelték a platóra a Győr Szol munkatársai.

Tényőről érkezett Győrbe, a Széchenyi térre a város karácsonyfája

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!