Győr és környéke

2014.09.30. 16:08

Tény: a Baross hidat előbb meg szeretnék nyitni a tervezettnél

A kisalfold.hu friss információ szerint október 9-én hatósági szemlén fog eldőlni, mikor vehetik birtokba a közlekedők a Baross hidat.

Szeghalmi Balázs

Szerda, 12.05

Forrásunk ugyanakkor leszögezte: a városban hallható pletykákkal ellentétben egyelőre nincs konkrét időpont a híd megnyitására.

Korábban

Az biztos, hogy a Baross hidat előbb át akarják adni a forgalomnak a tervezett november 15. előtt. A kérdés már csak: mikor jöhet el ez a nap?

Mint arról hírt adtunk, a győri Baross Gábor vasút feletti híd próbaterhelése szeptember 21-én, vasárnap zajlott le.

"Az adatok kiértékelése és a próbaterhelési jegyzőkönyv elkészítése még folyamatban van. A Nemzeti Közlekedési Hatóság által koordinált ideiglenes forgalomba helyezési eljárás szeptember 29-én, hétfőn vette kezdetét" - válaszolta megkeresésünkre Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője.

"Ezen hatósági eljárás sikeres lezárultát követően egy időben lesz átadható a híd a gyalogos és a közúti forgalom számára. Természetesen az őszi időjárástól is függ a munkálatok további előrehaladása, amely pozitív módon jelenleg kis mértékben ugyan, de meghaladja az eredeti ütemtervet.

Így reményeink szerint a szerződés szerinti november 15-i befejezési határidőt megelőzően megindulhat a forgalom a Baross Gábor hídon. Ennek pontos időpontjáról természetesen tájékoztatni fogjuk a közlekedőket" - zárta szavait Pécsi Norbert Sándor.

A kisalfold.hu információi szerint a Kisalföld Volánnál úgy készülnek, hogy október közepétől a buszok újra birtokba vehetik a hidat.

Így aszfaltoztak a Baross hidat szeptember közepén - fotók: Cseh Róbert

Ide kattintva nézhetik meg, hogyan sétáltak át a felújított Baross hídon a kisalfold.hu munkatársai szeptember elején!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!