Győr és környéke

2019.03.25. 20:11

Tartalékoljanak ivóvizet ezeken a Győr környéki településeken!

Kisbajcs, Nagybajcs, Nagybácsa és Vámosszabadi térségében a szakemberek sűrített levegővel tisztítják a vízhálózatot keddtől.

kisalfold.hu

 

Március 26-án kedden éjszaka (22-től 04-ig) Kisbajcs és Nagybácsa térségében, március 27 - 28 - 29- én (8 órától 16 óráig) Kisbajcs és Nagybajcs településeken, április 1-től (8 órától 16 óráig) Vámosszabadi térségében érdemes ivóvizet tartalékolni a háztartásokban, mert a szakemberek sűrített levegővel tisztítják a vízhálózatot.  

A fenti körzetekben víznyomás ingadozás és átmeneti vízelszíneződés várható. Előbb a főnyomó vezetéket, majd utcáról utcára haladva az elosztó vezetékeket tisztítják. Az új, sűrített levegős öblítési módszer sokkal hatékonyabb és gyorsabb a hagyományos vízöblítésnél, a víz felhasználása pedig jóval kevesebb. Az eljárás mellékhatása, hogy az apró légbuborékok fehérre színezhetik a csapvizet. Ez kiengedve néhány perc alatt eltávozik és a víz újból átlátszó lesz.


Az ivóvíz a karbantartás ideje alatt is fogyasztható, de minden alkalommal ivóvizes tartálykocsit is irányítanak az érintett körzetbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!