Győr és környéke

2018.09.02. 09:11

Tányérra varázsolt Spanyolország - Győr első tapas bárjában jártunk

Gecse Lívia és párja, - az apai ágon argentin - Tóth Bence régi álmukat valósították meg azzal, hogy megnyitották Győr első tapas bárját idén júniusban.

Ihász Nóra

Egy tangó-oktatós estére szóló esemény jött szembe velem a Facebook-on – így fedeztem fel azt a bárt, ami megmutatja a városnak, hogy milyen színes a világgasztronómia egy-egy szelete.


Érdeklődés függvénye, hogy a táncos vonalon túl még milyen programokkal készül a két tulajdonos, de kettőt már beterveztek: egy bor- és külön egy sherry-, brandy- és vermutkóstoló estét.

 

Tizenöt évet dolgoztam vendéglátásban, és rengeteg külföldi példa inspirált abban, hogy Győrben megnyissuk a Tango Bart. Először nagyon latinosan jöttek az ötletek – a csináljunk valamit és a ne csináljunk semmit között ingadoztunk, de aztán alapos tervezés után belevágtunk

– mondja Tóth Bence, aki az ételeket és italokat párjával együtt készíti, és saját fűszerkeverékkel dolgozik.

Fotó: Ihász Nóra

Azt szoktam mondani, hogy ő úgy bánik a fűszerekkel, mint Picasso az ecsettel. A szószokat és krémeket is saját kezűleg készítjük, legyen az guacamole, salsa, vagy cheddar szósz

– teszi hozzá Gecse Lívia, aki tolmácsként is dolgozik, és angol nyelvtudása mellett a spanyol is nagyon jól jön, hiszen a frissárun kívül mindent Spanyolországból rendelnek, olívabogyótól a – kirakatban egészben látható, ott felszelt – sonkáig.

Kép, nyitókép: Mészáros Mátyás


Tóth Bence több mint egy évet élt Argentínában. Ez idő alatt több dél-amerikai országban is utazgatott, így volt alkalma magába szívni azokat a kulturális jegyeket, amik a bárban fellelhető részletekben is visszaköszönnek.

 

Itt nincsenek bársonyszékek, de amit kiadunk a vendégeknek, azt mi is megennénk. Sőt, mi szinte mindennap itt eszünk

– mondja Gecse Lívia, aki hat évet élt az USA-ban, és akkoriban ő is vendéglátásban dolgozott. „Közben közgazdásznak tanultam, és egy bankban dolgoztam. Tehát, Bence inkább a gasztro, én pedig az üzleti részét viszem a bárnak".

 

"Tavaly tettünk egy kéthetes körutat Andalúziában. Bementünk a sűrűjébe, és a legkisebb falvakat is felfedeztük. Ez az út hiányzott ahhoz, hogy megvalósítsuk a bár ötletét" – idézték fel útjukat a tulajdonosok, akik péntek-szombatra latin bulikat terveznek.

Ami a táncot illeti, nulla tangós tapasztalattal is szívesen kipróbálják az odaérkezők, hiszen itt nem a profi táncon, hanem a hangulaton, az ételeken-italokon és a jókedvű embereken van a hangsúly.

 

Huszonegy éve táncolok hobbiszerűen. Itt lényegében nem órát tartok, hanem mindenki kötetlenül jól érzi magát

– fejti ki a tangó alaplépéseit megmutató Bagarus Balázs, aki a bár elsőszámú törzsvendége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!