Győr és környéke

2019.03.27. 19:35

Tableteket kaptak a mozgáskorlátozottak Győrben

A Korlátok nélkül - Mozgáskorlátozott emberek infokommunikációs akadálymentesítése projekt keretében laptopot, tabletet vehettek át Győrben. <br><br>

kisalfold.hu

„Könnyebb lesz ezentúl az életem, a hivatalos ügyek intézése, a tájékozódás" – mondta lapunknak Kalányos Helga mozgáskorlátozott, egyike annak a tíz embernek, akik szerdán A Korlátok nélkül – Mozgáskorlátozott emberek infokommunikációs akadálymentesítése projekt keretében laptopot, tabletet vehetett át Győrben.


A 170 millió forint értékű projektben – amelyben 70 százalék az unió támogatása, 30 százalékos kormányzati társfinanszírozású – projektben három év alatt az országban 600 mozgáskorlátozott kap esélyt egy önállóbb életre. A mozgáskorlátozottak megyei egyesülete által szervezett átadón Csizmadia Péter projektmenedzser elmondta, az ideális az lenne, ha a jövőben az orvos ugyanúgy írhatná fel TB-támogatással az infokommunikációs eszközöket, ahogy most a kerekesszéket, az ortopéd cipőt. Az országban körülbelül 160 ezren érzik-vallják magukat mozgáskorlátozottnak, tízezer lehet a súlyos sérültek száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!