Győr és környéke

2019.01.14. 19:25

Sztrájk közelében az Audi

Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) bizalmi testülete a vállalat legutolsó béremelési ajánlatát hétfőn egyhangú szavazással elutasította és megalakította a sztrájkbizottságot - tudta meg a Kisalföld. Az információt a szakszervezet és a vállalat is megerősítette.

Sudár Ágnes

Hét napon belül akár kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdethetnek a győri Audiban, a bértárgyalások ugyanis – hiába tartanak már hónapok óta – nem vezettek eddig eredményre.


„A szakszervezet bizalmi testülete a munkáltatóval folytatott bértárgyalást eredménytelennek nyilvánította és megalakította a sztrájkbizottságot" – tudatta velünk az AHFSZ. Hozzátéve: a bizalmi értekezlet a sztrájkbizottság tárgyaló csoportját felhatalmazta a tárgyalások folytatására.


A szakszervezet erről tájékoztatta a vállalatvezetést, amely érdeklődésünkre a hírt szintén megerősítette, a sztrájkbizottság létrejöttét pedig tudomásul vette.


Korábban megírtuk, hogy meglehetősen széles a szakadék a vállalat által ajánlott, illetve a szakszervezet által követelt ajánlatok között.


A felek: Németh Sándor, az Audi Hungária Független Szakszervezet elnöke és a bértárgyaló delegáció pénteken találkozott Achim Heinfling, az Audi Hungária Zrt. igazgatóságának elnökével és dr. Knáb Erzsébet személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági taggal. A téma természetesen a szeptember 24-én megkezdett bértárgyalások voltak.


Már ekkor tudható volt, hogy hétfőn rendkívüli értekezletre és bejelentésre készül az AHFSZ, most már ennek az oka és a tartalma is ismert. Az események innen várhatóan felpörögnek, a történéseket figyeljük és tájékoztatjuk önöket.


Kétórás figyelmeztető sztrájk eddig csak egyszer volt az Audiban – két évvel ezelőtt, s akkor is megrekedt bértárgyalások miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!