Győr és környéke

2019.06.21. 09:00

Szeretetlabdák nyereményből

Saját filmjükkel pályáztak a győri Bartók-iskola hatodikosai, akik ezzel százezer forintos sportszer-utalványt nyertek. Ebből a diákok kezdeményezésére labdákat, ugróköteleket vittek a napokban a Családok Átmeneti Otthonába. Azt mondták: jó érzés volt a ,,kapniból" adni.

Cséfalvay Attila

Az iskolások fittségét mérő Netfit rendszert Magyar Diáksport Szövetség indított el néhány éve; a Netfit Class Challenge pályázatra országszerte 80 osztály küldte be pályázati filmjét, amelyekbe rengeteg munkát fektettek. A győri Richter-iskola Bartók Béla Ének-zenei Általános Iskolájának hatodikosai az egészséges táplálkozásról és a helyből távolugrás forgattak, s neveztek. A film összeállításában Honvári Patrícia segített, s néhány hete kiderült: a pályamunkát díjazták, 100 ezer forintnyi sportszert vásárolhattak a diákok. „Ekkor vetették fel a gyerekek, mi lenne, ha a nyeremény egy részét felajánlanánk valakinek. Mindenki támogatta az ötletet, így jutottunk el a Szent Cirill és Method Alapítvány által fenntartott győri Gyermekek és Családok Átmeneti Otthonához" – mesélte az osztályfőnök, Mohai-Honvári Réka.

Adni jó – A diákok a Gyermekek és Családok átmeneti otthonának vitték és adták át a pályázaton nyert sportszereket.

A két ötletadó diák nem először gondol a a rászorultakra. „Jó érzés segíteni, örömet szerezni. Szüleimmel már nem használt játékainkat babakluboknak adjuk, ruháinkat pedig időnként elvisszük szegényebb családoknak" – jelezte Radics Luca Róza. „Az osztály azonnal egyetértett a felvetett elképzelésünkkel, hogy a nyereményből vigyünk sportszereket a nehezebb helyzetben lévő gyerekeknek" – folytatta Princzinger Róza.


A diákok több tucatnyi labdát és ugrókötelet vittek a Gyermekek és Családok Átmeneti Otthonába, kis zenei műsorral is kedveskedtek az ottaniaknak, édesanyáknak és gyerekeknek. „Büszke vagyok az osztályra, hogy nekik jutott eszükbe ez a felajánlás" – mondta az osztályfőnök. „Példaértékű" – így reagált az iskolások kezdeményezésére az otthon vezetője, Juhász Péter, aki örömmel fogadta a felajánlásokat. Az otthon a lakhatási gondok miatt hozzájuk került családoknak programokat szervez – a sportszereket várhatóan a Bercsényi-ligetben használják majd a gyerekek. A nyereményből valamennyi azért a bartókos diákoknak is jutott, tornazsákot és kulacsot vettek maguknak.


Megérdemlik, hogy leírjuk a jótékonysági akcióban résztvevő hatodikosok nevét: Pozsgai Levente Gordon, Princzinger Róza, Létai Dóra, Komjáthy Emma, Márk Milán, Pap Zalán, Körtvélyesi Botond, Benkő Júlia, Radics Luca Róza, Gyurasits Emese, Bögi Sára, Semsei Ádám, Surányi Natália, Prumüller Tamás, Kordács Péter, Németh Rozina Mira, Juhász Mihály, Szávai Júlia Ajna, Törös Gergő, Kovács Boglárka, Nyulasi Lajos Dániel, Kasza Ágnes. Osztályfőnök: Mohai-Honvári Réka.

Még egy megyei nyertes


Hasonló összegű, 100 ezer forintos sportszerutalványt nyert ugyanezen a pályázaton a megyéből a Sopronhorpácsi Általános Iskola is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!