Győr és környéke

2017.10.09. 09:00

Szentmiklós őszi virágai

Eddig mind egy szálig elfogyott, ha most marad, a közterekre kerül.

Cs. Kovács Attila

Már értékesíti őszi virágait a rábaszentmiklósi önkormányzati kertészet. Krizantém és árvácska kapható. A gazdaságban van még a sütőtökből és a batátából is.


A rábaszentmiklósi önkormányzati kertészet felkészült az őszre. Csaknem négyezer tő került a községi fóliasátrakba, az eddigi tapasztalat azt mutatja, hogy nem marad a nyakukon. Németh Szabolcs polgármester most is bizakodó.


A helyi közmunkaprogram egyik alappillére a virágkertészet.

Termesztenek egynyáriakat, illetve most az ősz virágaival járják a piacokat.

 

A rábaszentmiklósi virágok és gondozóik, Terjékiné Bakacs Éva, Pap Gáspárné és Szűcs Györgyné.

– Öt éve kezdődött el nálunk a közmunkaprogram, három éve foglalkozunk virágokkal is – mondta a Kisalföldnek Németh Szabolcs.

Árvácskákat és krizantémokat árulunk, többféle színben. Előbbiből háromezer, utóbbiból hatszáz példányt neveltünk. Eddig mind egy szálig elfogyott, de ha marad néhány, akkor sem esünk kétségbe. Majd a köztereinket díszítik.

A közmunkaprogramban heten dolgoznak.

Az önkormányzat munkatársai elmondták: némi tapasztalatuk volt már a virágok termesztésével kapcsolatban, de az igazi tudást a kertészetben sajátították el.


Németh Szabolcs az idei évet értékelve hozzátette: gazdaságukban jó eredményeket értek el, de ha nincs aszály, még jobbak lettek volna. A növényeiket ugyan öntözték, ám a polgármester szerint az nem ér fel az égi áldással.


Az önkormányzatnál kapható még sütőtök, illetve a rábaszentmiklósi „slágernövény", a batáta is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!