Győr és környéke

2019.08.14. 18:02

Szegélyes az út a Mosoni-Dunáig Abdán

A Diófa utca folytatásaként a horgásztavak érintésével a Mosoni-Dunáig vezet ki az a frissen elkészült út, amelyet átadtak Abdán.

Gyurina Zsolt

Szabó Zsolt polgármester lapunknak elmondta: a beruházásra 100 millió forintos támogatást nyertek, amelyhez 40 milliót tettek hozzá önerőből. Az eseményen Nagy István agrárminiszter beszédében arról szólt, hogy az abdaiak álmait messze felülmúlta az elkészült beruházás.


Az első tervekben még csak egy egyszerű, földeken átvezető út szerepelt, "de Abda mára Győr kertvárosává vált, a település messze nem falu, így egy egyszerű útnál jóval többet érdemel" – fogalmazott a miniszter.


Hozzátette, hogy minden bizonnyal sokan használják majd az utat, hogy elérjék Abda népszerű pihenőhelyét, a horgásztanyákat, valamint kirándulásra, kerékpározásra is. Az pedig, hogy az út szegélyt kapott, remény arra, hogy sokáig jó állapotban szolgálja a környéken élőket. A program végén Winkler Zsolt plébános áldást mondott az útra és az úton járókra, majd következhetett a hagyományos hordógurítás, és vele az út átadása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!