Győr és környéke

2018.11.21. 12:48

Sorozatban lopják az autók kerekeit Győrben - így nehezítheti a tolvajok dolgát

Mutatjuk a rendőrség tanácsait.

Az elmúlt időszakban több olyan bűncselekmény fordult elő Győr városában, ahol ismeretlenek az éj leple alatt leszerelték és ellopták a parkoló autók kerekeit, felnijeit. A megyei rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a keréklopások megelőzésére az alábbiakat tanácsolja:


A kerékőr olyan kerékanya, vagy kerékcsavar (attól függően, hogy milyen autóra kell felszerelni), aminek a végződése speciális kialakítású, így csak a hozzá való kulccsal lehet kicsavarni. A kerékőr használata arra szolgál, hogy megakadályozzuk, hogy az autónkról leszereljék a kerekeket. A védelem azáltal valósul meg, hogy kerekenként az egyik csavart, vagy anyát csak egy speciális kulccsal lehet levenni. Fontos, hogy menet közben mindig legyen nálunk a speciális kulcs is, mert defekt esetén így tudunk kereket cserélni. Bár egy készlet ára több ezer forint, a befektetés megéri! A gumiabroncs, vagy felnikereskedőknél a fent említett kerékőr készlet általában megvásárolható. Egyszeri befektetés, ami megmenthet minket sok kellemetlenségtől.

 


Használjon gépjárművéhez a kereskedelemben kapható úgynevezett emelés, elmozdulás érzékelő modult, amely memorizálja az autó helyzetét a riasztó bekapcsolásának pillanatában és reagál az olyan változásokra, amelyek az autó elvontatását, vagy például valamelyik kerék leszerelését kísérik.


Járművét lehetőség szerint frekventált helyen lévő, kivilágított vagy őrzött parkolóban állítsa le!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!