Győr és környéke

2019.04.14. 14:38

Rendhagyó virágvasárnapi szentmisét tartottak Pannonhalmán - fotók

A Pannonhalmi Főapátságban egy különleges, nem hagyományos helyszínen tartott szentmisével és közösségi alkalommal készülünk erre a napra.

kisalfold.hu

Kezdődik a nagyhét, amely a húsvétban teljesedik majd ki. Ennek liturgikus nyitányát Pannonhalmán rendhagyó helyszínen ünnepelte vasárnap szentmisével a bencés szerzetesközösség, a gimnazisták és a lelkigyakorlatozó fiatalok – összesen mintegy 450-en.

 

Fotók



Az ünneplő közösség a vár főkapujánál, a keresztnél gyülekezett, majd zöld ágakkal a kezükben vonultak át az iskola tornacsarnokába, ahol Hortobágyi T. Cirill főapát celebrálta a szentmisét. Nemcsak a hely kiválasztásában, hanem az énekekben is igyekeztek a fiatalokhoz közelebb állókat választani, ezért nem orgona és gregorián szólt.


Egy kis zenekar és kórus szolgáltatta a virágvasárnapi dallamokat. „Nincs születés áldozat nélkül" – emelte ki Hardi Titusz a prédikációban. Jézus a kereszthalált vállalva váltott meg bennünket. Hétköznapi példát is említett: a várandós nők a az áldott állapot örömei mellett a fájdalmat, a vajúdást is vállalják annak érdekében, hogy új élet szülessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!