Évnyitó

2019.09.09. 15:17

Rekordszámú elsőssel kezdődött a tanév a Széchenyi-egyetemen – fotók, videó

Az ősszel kezdődő tanévben minden idők legnagyobb elsőéves létszámával, 4462 új hallgatóval dicsekedhet a győri Széchenyi-egyetem.

kisalfold.hu

A pótfelvételi eljárások lezártával további 402 hallgató nyert jogot, így az ősszel kezdődő tanévben minden idők legnagyobb elsőéves létszámával, 4462 új hallgatóval dicsekedhet a győri Széchenyi-egyetem.

Az intézmény hétfői tanévnyitóján az egyetemei sportcsarnokban Földesi Péter rektor arról beszélt, hogy az elmúlt évek a látványos építkezések időszaka volt, hiszen hol új kollégiummal, hol laborral, sportpályával, menedzsment kampusszal gazdagodott a felsőoktatási intézmény. A következő nagyobb lépés a volt kekszgyár területének beépítése lesz, ahol Tudományos és Technológiai Park jöhet létre.

Fotók

Az építkezés hamarosan kezdődhet, a volt kekszgyár épületének megtartásával. Újdonság az egyetem életében, hogy szeptember 1-től más egyetemekkel együtt az innovációs és technológiai minisztérium fennhatósága alá került.

Lukács Eszter rektorhelyettes angolul köszöntötte a megjelenteket, míg Fekete Dávid, Győr alpolgármestere pár mondatban bemutatta Győr a frissen felvette hallgatóknak. Ahogy fogalmazott: Győr egyszerre fontos ipari központ, a kultúra, az egyetem és a sport fellegvára.

Az alpolgármester arra biztatta a hallgatókat, hogy építsék közösen ezt a nagyszerű várost. A tanévnyitó zárásaként a hagyományos fogadalomtételt követően 45 hallgató kapott nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat, majd Jó sportoló, jó tanuló kitüntetéseket adtak át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!