Győr és környéke

2019.08.09. 12:16

Programajánló! Amerikai autó és Rednex Komáromban, barokk Győrben

Ne unatkozzon a hétvégén!

kisalfold.hu

 

Már izzítják a V8-as vasakat, hétvégén kezd a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál

18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál – augusztus 8-11. Komárom, Monostori erőd

Az amerikai autósok, az extrém endurosok és a freestyle motocrossos fenegyerekek is már készülnek, hiszen a hétvégén startol a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál.


A benzinfaló izomkolosszusoktól az oldtimer gyönyörűségekig, több mint 1500 amerikai autó veszi be a Monostori erődöt a hétvégén. Nagy erőkkel vonulnak fel a legnépszerűbb istállók, a legújabb 2019-es újdonságokat hozzák, jön a Ford, a Jeep és a Dodge ménes is.


Indulj el az erőd egyik végéből és mire átérsz a másikra már megszámlálni sem tudod majd, hányszor estél szerelembe egy-egy tengerentúli csoda láttán. Emellett lesz autóbemutató, Low Rider Show és Big Foot Autótaposás, gumifüst verseny, a bátrak az off road pályán is kipróbálhatják magukat és természetesen a nagy amerikai autós felvonulás sem marad el.


King of the Fort – adrenalin bomba kétkeréken


Farönkökön, traktorgumi akadályokon és veszélyes ugratókon át vezet az út a King Of the Fort címhez. Míg a freestyle motocrossos srácok a gravitációt legyőzve brillíroznak a levegőben 20-30 méteres ugrásaikkal, addig az enduro versenyzők az Erőd Királya címért szállnak harcba az Extrém Enduro Bajnokságon.


Country & rock and roll


A két-, és négykerekű izgalmak után éjszaka sem áll meg az élet a fesztiválon. Ha azt mondjuk Cotton Eye Joe, akkor már tudod, hogy a sztárvendég a Rednex lesz. A banda már nagyon készül, videóüzenetükben azt is elárulták, hogy izgatottan várják, hogy belevethessék magukat az amerikai autós forgatagba és megcsodálhassák az oldtimer szépségeket. Zenei fronton a Zorall és a Kiss Forever Band is keményen odateszi majd magát, az amerikai country és rockabilly vonalat pedig a B’15 Truckabilly Trio és A Nyughatatlan zenekar viszi tovább.


Amerikai közelebb van, mint gondolnád. Írd be a következő GPS koordinátákat: 47.7497697 / 18.0979214 és irány Komárom. Ha meglátod a Duna csillámló habjait és feltűnnek a láthatáron a Monostori erőd körvonalai, akkor már csak egy ugrásra vagy attól, hogy fenékig merülj az amerikai életérzésben.

 

3 nap, 1 esküvő, barokk időutazás a fesztiválon Győrben

27. Barokk Esküvő - program

08. 09., péntek

17.50 óra: Barokk gyerektánc.

Helyszín: Széchenyi tér, Barokk kert melletti tér.

18 óra: Szenvedélyes barokk – a Rosella régizene-együttes koncertje. Helyszín: Széchenyi tér, Barokk kert.

19 óra: Barokk jelmezes felvonulás. Zenészek, táncosok, zászlóforgatók, kisasszonyok és urak sétája a Baross úton a Széchenyi térről a megyeháza előtti térre és vissza.

20 óra: Szerenád a menyasszonynak – a vőlegény ajándéka szíve választottjának. Szerelmi ábécé – operaszösszenet. Helyszín: Széchenyi tér, Barokk kert.

21 óra: Filmvetítés: A vasálarcos. Belépőjegy: 1000 Ft. Helyszín: Triangulum Galéria. 21 óra: Bélyei Adél hárfakoncertje. Helyszín: Széchenyi tér, Barokk kert. 21 óra: A sevillai borbély. Helyszín: Radó-sziget.


08. 10., szombat

10–20 óra: Kézművesek vására, pantomimesek, táncosok, zenészek produkciói. Helyszín: belvárosi utcák.

10–13 és 16–20 óra: Gyermekprogramok. Csupa Csoda Vándorjátszótér. Keresd meg, számold meg! – a barokk szépségei a belvárosban – felfedező játék gyerekeknek. Barokk kódfejtő, kincskereső játék nagyobbaknak. Kézművesjátszóház – barokk apróságok készítése. Sokpróba-játék lovagoknak és kisasszonyoknak. Helyszín: Széchenyi tér.

Barokk kávétér. Bábjáték-automaták, kézművesvásár, diafilmszínház kicsiknek és nagyobbaknak. Helyszín: a Baross út és a Kazinczy utca kereszteződése.

10–18 óra: Barokk mindennapok, avagy a seborvostól a markotányosnőig – életmód-rekonstrukció és táborélet – a Mare Temporis Hagyományőrző Egyesület bemutatója. Helyszín: Apátúr-ház előtti tér.

10 óra: Toronyzene. Közreműködik a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola trombita tanszaka.

10.10 óra: Terményáldás. Helyszín: Széchenyi tér, Barokk kert.

10.40 óra: Gyerekszerenád.

Purcell, Händel műveiből. Közreműködnek az Ács Mihály Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (Bakonyszentlászló) diákjai, valamint Kánai Karolina. Helyszín: Széchenyi tér, Barokk kert.

10.40 óra: Barokk táncok.

A Kisalföld Táncegyüttes és a Fresco Ballo Zászlóforgató és Zászlódobáló Csoport előadása. Közreműködik a Camerata Sumynona régizene-együttes. Vezető: Ruppert László. Helyszín: Baross út.

11 óra: Szász Ilona: A Holdkirály palotája. Az Aranyszamár Bábszínház interaktív mesejátéka. Helyszín: Széchenyi tér, Apátúr-ház előtti színpad.

15.30 óra: Toronyzene. Közreműködik a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola trombita tanszaka.

15.45 óra: A só – a Ládafia Bábszínház előadása. Bábjáték. Helyszín: Széchenyi tér, Apátúr-ház előtti színpad.

16.30 óra: Duo Dictum. Jank Petra: cselló. Kovács Bálint: blockflöte. Helyszín: Széchenyi tér, Barokk kert.

17, 18, 19, 20, 21 óra: Rémségek Pincéje – sétálószínházi előadás új epizódokkal! Belépő: 1000 Ft/felnőtt, diák, nyugdíjas: 500 Ft. Csak 10 éven felülieknek! Helyszín: Győr Megyei Jogú Város Levéltára (Rákóczi Ferenc utca 1.).

17.45 óra: Bolond esküvő – a Barokk Esküvő ceremóniájának paródiája. Közreműködnek a dunaszerdahelyi Rivalda Színház színészei. Helyszín: Széchenyi tér, Apátúr-ház előtti színpad.

18.15 óra: A III. Frizurette Fodrászverseny eredményhirdetése. Helyszín: Széchenyi tér, Barokk kert.

18.30 óra: Szvitek és táncok. Az Arrabona Rézfúvós Kvintett koncertje. Helyszín: Széchenyi tér, Barokk kert.

18.40 óra: Barokk táncok és gyerektáncok. Helyszín: Dunakapu tér.

19 óra: Barokk felvonulás. Útvonal: Dunakapu tér–Teleki utca–Árpád út–Baross út–Király utca–Bécsi kapu tér–Radó-sziget.

19.30 óra: Örömzene a XVIII. századból. A Simplicissimus kamarazene-együttes muzsikál. Helyszín: Dunakapu tér.

20 óra: Barokk Esküvő. A ceremónia során kiderül, hogyan fogadott egymásnak örök hűséget egykor, a XVII. században egy magyar főúri pár. Menyasszony: Szőke Hajnalka. Vőlegény: Krausz Attila. Helyszín: Radó-sziget.

20 óra: Shades of Bach – Bach-zene szaxofonon. Helyszín: Széchenyi tér, Barokk kert.

21 óra: Rézváros legendája – akrobatikus tüzes bemutató – a Mare Temporis Hagyományőrző Egyesület előadása. Helyszín: Széchenyi tér.

21 óra: Barokk mulatság tánccal. Helyszín: Radó-sziget.

21 óra: 27 idegen igen – filmvetítés. Belépőjegy: 1000 Ft. Helyszín: Triangulum Galéria (Gutenberg tér 2.).

21 óra: Mesélnek a házak by night. Fesztiválséta – ingyenes idegenvezetés. Indulás: Bécsi kapu tér.

21 óra: Angyalok a győri éjszakában. Fesztiválséta – ingyenes idegenvezetés. Indulás: Gutenberg tér, Frigyláda-szobor.

21.30 óra: Nászmenet. Balázs Gergely hegedűművész koncertje. Helyszín: Széchenyi tér, Barokk kert.


08. 11., vasárnap

10–20 óra: Kézművesek vására, pantomimesek, táncosok, zenészek produkciói. Helyszín: belvárosi utcák.

10–13 és 16–20 óra: Gyermekprogramok. Helyszín: Széchenyi tér.

Barokk kávétér. Helyszín: a Baross út és a Kazinczy utca kereszteződése. 10–18 óra: Barokk mindennapok, avagy a seborvostól a markotányosnőig – életmód-rekonstrukció és táborélet – a Mare Temporis Hagyományőrző Egyesület bemutatója. Helyszín: Apátúr-ház előtti tér. 10 óra: A barokk templomok titkai. Fesztiválséta – ingyenes idegenvezetés. Indulás: Bécsi kapu tér. 10.30 óra: Toronyzene. Közreműködik a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola trombita tanszaka. Helyszín: Lloyd palota erkélye (Széchenyi tér). 10.30 óra: Százszorszép Bóbiska. Majoros Ági Bábszínháza. Egyszemélyes bábjáték Edith Nesbith tündérmeséje nyomán. Helyszín: Széchenyi tér, Apátúr-ház előtti színpad. 10.40 óra: Barokk táncok és zászlóforgatók. Helyszín: Baross út. 11 óra: Barokk Aurora Folk Glamour performance. Helyszín: Baross út. 11.30 óra: Barokk Gasztroshow. Helyszín: Széchenyi tér, Apátúr-ház előtti színpad.

16 óra: Toronyzene. Helyszín: Lloyd palota erkélye (Széchenyi tér).

16.10 óra: Guruló cirkusz – vásári bábjáték. Helyszín: Széchenyi tér, Apátúr-ház előtti színpad.

17 óra: Halálian jó történet. A Barboncás Társulat előadása. Helyszín: a Baross út és a Kazinczy utca kereszteződése.

17 óra: Barokk Aurora Folk Glamour performance. Helyszín: Baross út.

17.30 óra: Pergolesi: Az úrhatnám szolgáló. Helyszín: Széchenyi tér, Apátúr-ház előtti színpad.

17.30 óra: Barokk jelmezes felvonulás. 18 óra: Barokk ügyességi torna. A játék hangulatához a Szigony zenekar muzsikájával járul hozzá. Helyszín: Radó-sziget.

19 óra: Vivalditól a sanzonig.

Szász Szabolcs és Novák Attila produkciója közel fél évtizedes közös munka eredménye. Helyszín: a Baross út és a Kazinczy utca kereszteződése. 19 óra: Azért a kis bolondságért… – magyar népi pajzánságok. Fabók Mancsi Bábszínházának előadása felnőtteknek. Helyszín: Széchenyi tér, Apátúr-ház előtti színpad. 20 óra: Szenvedélyes szerelmek a zeneirodalomban a barokktól a XX. századig. Helyszín: Széchenyi tér, Barokk kert.

20.30 óra: Bachtól Djangóig

A Swing a la Django új, nagyszabású produkciója. Helyszín: Radó-sziget.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!