Győr és környéke

2018.11.09. 11:15

Presztízs-gála: Innovációs díj - Dr. Bérces Attila

Az év innovációs díját a nyúli dr. Bérces Attila, az Omixon Biocomputing Kft. elnöke és az Ambrichor Zrt. vezérigazgatója vehette át.

kisalfold.hu

 Az Omixon fejlesztette ki a teszteket, amelyek azt vizsgálják, hogy egy transzplantálandó szerv és a beteg kompatibilis-e. Dr. Bérces Attila elmondta, csontvelő-transzplantációnál súlyos immunbetegségek alakulhatnak ki, vagy szervátültetés esetén nem fogadja be a beteg teste az adott szervet, ha nincs meg az immunológiai kompatibilitás. Ez hasonló, mint a vértátömlesztésnél a vércsoport szerinti egyezőség, de annál lényegesen bonyolultabb.

Dr. Bérces Attila

Dr. Bérces Attila

Négy éve dobták piacra – elsőnek a világon – a diagnosztikai terméket, amit eddig a világ 28 országának ötven laborjában használnak. Franciaországban például a nemzeti vérellátó összes laborjába az Omixon Biocomputing Kft. szállít. Az Ambrichor Zrt. pedig a tüdődaganatok korai kiszűrésével foglalkozik.

Címkék#presztizs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!