Győr és környéke

2019.04.03. 13:44

Polgárőrök segítettek az idős férfi megtalálásában, aki mint aktív korában, dolgozni indult Nyúlról

A 82 éves férfi nem tért haza szokásos délutáni sétájáról. Kiderült, hogy az idős úr felszállt Nyúlon a délutános műszakba indulók által is használt vonatra.

kisalfold.hu

Sajnos nem április elsejei tréfa volt, amikor tfőn egy 82 éves férfi tűnt el Nyúlról – szokásos délutáni sétájáról nem tért haza. A nyúli polgárőrök délután fél háromkor kaptak jelzést, koordinátori csoportot állítottak fel, s a keresésébe kezdtek, gépkocsikkal, gyalog és kerékpárral. A települést zónákra osztották, s az idős úr fiával közösen fésülték át a környéket. Bővítették a kutatást, bevonva a rendőrséget, közlekedési társaságokat, s a közösségi média adta lehetőséget is kihasználták. Kiderítették, hogy a győri kórházba biztosan nem került, de feltételezték, hogy elhagyta a települést. A polgárőrök bevetésre készítették elő quadjukat és az egyesület drónját is az erdős-bokros külső területek átvizsgálására - erre szerencsére végül nem lett szükség. A közösen kiadott személyleírás és az együttműködés eredményre vezetett. Kiderült, hogy az idős úr felszállt Nyúlon a délutános műszakba indulók által is használt vonatra, és mint aktív korában, munkába indult a „szerszámgépgyárba". Ezen a nyomon elindulva a győri rendőrök két órával később a gyárnál megtalálták, s otthonába vitték a nyugdíjast – tudtuk meg a nyúli polgárőrségtől.

 

Polgárőrök nem először segítenek eltűntek megtalálásában. Tavaly augusztusban félnapnyi keresés után találták meg azt a köztiszteletben álló férfit Győrságon, akiért már aggódtak hozzátartozói. Kiszáradásra utaló tünetei miatt orvosi segítségre szorult. Másfél éve egy a Mosoni-Dunát átúszó, zavart férfit találtak a mecséri erdőben a helyi polgárőrök, s a rendőrökkel együtt mentették meg még szeptemberben. Kiderült, pszichiátriai kezelés után nem szedte gyógyszereit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!