Győr és környéke

2019.03.04. 16:11

PÉNZ7: Regionális Workshop a Deákban

Sokszínű és változatos szakmai program várta az iskola diákjait, tanárait valamint a Győri Szolgáltatási SZC többi iskolájának képviselőit a Győri Szolgáltatási SZC Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziumban a február 27-én megrendezett Regionális Workshopon.

kisalfold.hu

A PÉNZ7 keretében lezajlott rendezvény a Pénziránytű Alapítványtól elnyert „Kiemelt Pénziránytű Iskola" címhez kapcsolódóan a pénzügyi tudatosság jegyében zajlott.

A diákok a pénzügyi és vállalkozási ismereteket adó szakmai előadásokon túl pénzügyi vetélkedők és játékok révén szerezhettek szakmai ismereteket. A színvonalas előadásokon egyetemi oktatók, vállalati és banki szakemberek, vállalkozók, valamint a NAV munkatársai ismertették meg a diákokat a pénzügyek sokszínű világával. A PÉNZ7 kiemelt témáján, a befektetéseken túl a foglalkozások az adótudatosság, a hitelezés, az öngondoskodás, a bankkártya-használat, a turizmus pénzügyei valamint a vállalkozási ismeretek kérdéskörét is érintették. A Centrum iskoláinak csapatai „Gazdasági akadályverseny" keretében mérték össze ügyességüket, kreativitásukat és gazdasági alapismereteiket.

 A tanárok műhelyfoglalkozásokon szerezhettek szakmai, módszertani ismereteket arról, hogy egyes pénzügyi témakörök hogyan dolgozhatók fel a matematika és a történelemórákon, milyen digitális oktatási megoldások alkalmazhatók a vállalkozási ismeretek tanítása során. Az érdeklődő kollégák ugyancsak műhelyfoglalkozás keretében ismerkedhettek meg a Pénziránytű Alapítvány és a Pénziránytű iskolahálózat kínálta lehetőségekkel.

A szakmai nap a Pénziránytű Alapítvány által nyújtott anyagi támogatás segítségével valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!