Győr és környéke

2019.07.04. 08:35

Ötven gyerkőc futott a győri Életrevalókkal - fotók

Két éve írtunk először Benei Lászlóról és Kozma Szabolcsról. Hétről hétre együtt "futnak", igaz, az átlagostól "eltérő módon". Most dunaszegi diákok és tanáraik követték a páratlan párost a Szigetközben.

Szeghalmi Balázs

Laci kézibringát hajt ülve, barátja, Szabolcs az első métertől az utolsóig kíséri futva. A barátságuk, szolidaritásuk, egymás iránti tiszteletük példaértékű. A Győr-Lipót futóversenyt már többször legyőzték, sőt, tavaly ősszel a maratoni távot is teljesítették. Most kisiskolásokkal szerettették meg a mozgást és megmutatták nekik: kerekesszékben ülve is lehet boldog, teljes értékű életet élni.

 

Laci és Szabi indulás előtt, Győr belvárosában.

Nyitottabb gyerekek


"Szokás szerint Győrből indultunk, majd a szigetközi út felé vettük az irányt. 50 dunaszegi iskolás gyerek és hat pedagógus futott elénk Győrladamérig. Az utolsó egy km-t együtt küzdöttük le csaknem hatvanan" – mondta Kozma Szabolcs. A közös futás előzménye volt, hogy a győri Életrevalók érzékenyítő programot tartottak a dunaszegi iskolában a Pannonhalmi Pedagógiai Szakszolgálattal közreműködésével. "Akkor ígértük meg, hogy nyáron visszajövünk Szabival. Mindig öröm számomra, amikor nyitottá válnak a gyerekek. Kérdeznek tőlem, nevetünk egy-egy válaszon, élethelyzeten" – mondta Benei László.


A szigetközi futás a gyerekekkel rekkenő melegben történt. Látták a diákok, hogy Laci és Szabi micsoda teljesítményt tesz hétről hétre az asztalra. Újra bizonyították: három keréken és két lábon nagyszerű dolgokat lehet csinálni. Csak akarni kell.

Ahogy Forrest Gumpnak, Lacinak és Szabinak is követőik lettek a szigetközi bringaúton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!