Győr és környéke

2019.06.23. 13:59

Öten tekertek fel százszor a pannonhalmi apátságig - fotók

Mint arról hírt adtunk pénteken, Győr környéki bringások a nemzetközi Everest Challenge keretein belül 24 óra leforgása alatt legalább 8848 méter szintkülönbséget küzdenek le Pannonhalmán. Lehetett tudni, hogy nehéz lesz, pokolian kemény. Így is történt.

Szeghalmi Balázs

Mindent elmond: több néző hitetlenkedve kérdezte a bringásokat, hogy "komolyan százszor akarnak feltekerni az apátságig itt?".


"Űridő" és a nap hőse


Nos, végül a Bakony Racing négy tagjának (Marosvölgyi Csaba, Dr. Timár Zsolt, Várallyai László, Vock Balázs) és egy pápai kerékpárosnak, Marton Attilának sikerült százszor megmásznia a Gesztenyés Horgot. A győri fogorvos, Dr. Timár Zsolt "űridőt" tekert, kevesebb, mint 11 órára volt szüksége az Everest-kihívás teljesítéséhez.


A nap hőse Marosvölgyi Csaba volt, aki éjszaka ült nyeregbe és végül 18 óra után ő is elmondhatta magáról: különleges teljesítményt tett az asztalra. Utóbbihoz Cserháti Péter is közel állt: a fiatal bringás 93 körnél tartott, amikor olyan vihar érkezett Pannonhalma fölé, hogy a szervezők biztonsági okokból véget vetettek a kihívásnak. A legfiatalabb bringás, a 12 éves Vock András 15 körig, a legidősebb, a 62 éves Hardi János 50 körig jutott.

 

Fotók: Bertleff András

150-160-as pulzus


A versenyzőknek az emelkedőhöz átlagosan 5-6 perc kellett, majd alig 1 perc alatt visszaértek a Fő térre. A kihívás nehézségét pontosan az adta, hogy felfelé maximális 150-160 pulzussal tekertek, míg lefelé, nagy sebesség mellett a pulzusszám 70-80-ra csökkent.


Az amatőr bringások közül több tucatnyian tették magukat próbára. Közülük 26 kerékpáros küzdötte magát legalább ötször az apátságig. Akinek ez összejött, fából faragott emlékérmet kapott.

[connected id="2600944" position="full"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!