Győr és környéke

2019.06.26. 13:51

Őszig eltart a Mécs László utca burkolatcseréje Győrben

Elérkezett a nap, a Győri Útke­zelő Szervezet holnap hozzáfog a Mécs László utca 821-es főút és Kovács Margit utca közötti szakaszának felújításához. Több mint 400 méteren cserélik ki a burkolatot, a munka komoly korlátozásokkal jár.

D. Pusztai Andrea

Pár hete adtunk róla hírt, a Marcalvárosban tervezett, 120 millió forintos felújítás nagyszabású munka, két jelzőlámpás csomópont által szabályozott forgalmat érint. Ezért időzítették a nyári tanszünetre. A Mécs László utca 821-es főút és Kovács Margit utca közötti szakaszát csak rázópadként emlegetik a Marcalvárosban élők. A lakótelep két részét összekötő köldökzsinórt rengeteg közlekedő használja, nyolcezer ember lakja a háztömböket, a Tesco, a Lidl, a Spar egymástól látótávolságra vannak. Ménfőcsanak felé erre spórolnak némi utat az autósok.


Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet tájékoztatásért felelős mérnöke arról tájékoztatta lapunkat, hogy szerdán átadják a munkaterületet a kivitelezőnek, amely csütörtökre átcsoportosítja erőit a Pusztaszeri útról, ahol szintén a város megbízásából dolgoznak.


– A csomópontok középszigetei jó állapotban vannak, nem szorulnak felújításra. Az út menti szegélyeket viszont cserélni kell. Ezzel kezdünk. Eleinte kisebb korlátozásokra, külső sávzárásokra kell számítani, pár hét múlva viszont felvonul az aszfaltmaró géplánc. Ekkor már irányokat zárunk ki, az autósokat pedig az éppen szabad sávokba tereljük. Az autóbuszok útvonala érintetlen marad, vagyis nem változik a menetrend – mondta Máthé-Tóth Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!