Győr és környéke

2018.11.23. 12:35

Őrült leárazások? Megnéztük, mit tud a Black Friday a Plázában, az Árkádban, az Aldiban, a Lidlben és a Tescóban Győrben

Összesen hét győri üzletben jártunk. A vásárlók 20-80 százalékos akciókra vadásznak. Az elektronikai szaküzletekben bolyongtunk a legtovább.

Ihász Nóra - Szeghalmi Balázs

16:01 - Német diszkontok fekete pénteke


Érdekesség, hogy több kiskereskedelmi üzletláncot nem mozgatott meg a fekete péntek itthon, de a Lidl és az Aldi ugyan nem sok termékkel, de beszállt a bizniszbe. Az Aldi 10 ezer forinttal olcsóbban, 39 990 forintért árulja a robot-porszívóját ma, sőt, még bakelit-lemezjátszót is a polcokra "varázsoltak" 12 990 forintért. Ezek a termékek korlátozott számban állnak rendelkezésre, nincs arra biztosíték, hogy az összes győri üzletben még akad belőlük.


Hasonló a helyzet a Lidl kínálatával, bár a másik német diszkontlánc inkább barkácsgépekre (multifunkciós csiszoló 6999 forintért, kézi körfűrész 9999 forintért) épít fekete pénteken. Nekünk nagyon bejött a Lidl akciói közül az összes thermo light-weight kabát. A felnőtt dzsekiket 4444 forintért, a gyerek méretűeket 3599 forintért adják ma.


A Praktiker elsősorban a beltéri lámpákat árusítja jelentős, akár 40 százalékos kedvezménnyel, de a győri barkácsüzletben láttunk 30 ezer forint alatti összegért ütvefúrót is. 


15:31 - A vásárlás ünnepe a Győr Plázában


15 óra előtt pár perccel a Győr Pláza parkolójában ugyan nem volt szabad hely, ám a város másik bevásárlóközpontjában mégsem hömpölygött a tömeg. Igaz, azt sem írhatjuk, hogy Black Friday-es molinók, matricák böknék ki az ember szemét a 20 éves épületen belül.


A CCC cipőboltban "Black Weekend-et" tartanak egész hétvégén 20 százalékos kedvezménnyel. Annak örültünk, hogy a Libri beszállt, látott fantáziát a "vásárlás ünnepében" és az összes könyvet, hangoskönyvet 20 százalékkal olcsóbban adja pénteken. A Regio Játék 30-70 százalékos engedményt ígér bizonyos termékekre, illetve 30 százalékot engednek minden Lego-játék árából 15 ezer forint feletti vásárlás esetén. Ez jó kis ajánlat, főleg annak fényében, hogy Legóból elég könnyen összejön a 15 ezer forintos számla. Nem kell hozzá sok építőkocka.


A Plázában található üzletek többnyire hangsúlyozzák, hogy a fekete pénteki kedvezmény más akcióval nem vonható össze. Vagyis a kedvezmény teljes ár esetén "él". A Deichmann is szolid 20 százalékkal kecsegteti a vásárlókat, míg a Sportfactory harsányan hirdet 70 százalékos akciókat.

 

Péntek délután egyébként is nehéz szabad parkolót találni a Plázánál Győrben, ehhez nem kell

Péntek délután egyébként is nehéz szabad parkolót találni a Plázánál Győrben, ehhez nem kell "fekete péntek".


12:02 - Ruhákra fókuszál a Tesco 


Az átlagosnál jóval több autó foglalt helyet a győri "nagy Tesco" parkolójában a 83-as főút mellett péntek délelőtt. Tömegjelenetekre, türelmetlen, tolakodó vásárlókra senki ne számítson itt sem. A Tesco a saját márkás (F&F) ruházati termékeit helyezte előtérbe, rengeteg ruhát kínálnak most 50 százalékos kedvezménnyel. Mellette 50 százalékkal olcsóbban adják a Gillette férfi borotva-pengéket, a pezsgőkre 25 százalék az engedmény. A svájci csokik szerelmesei is örülhetnek: a Lindt-táblákat 449 forintért árulják november 22-28. között a "nagy Tescóban". Ez is félárnak felel meg.

 

Így festett a győri `nagy Tesco´ parkolója péntek délelőtt 10 óra után.

Így festett a győri `nagy Tesco´ parkolója péntek délelőtt 10 óra után.


5-20 százalék kedvezmény a MediaMarktban 


A győri áruházban a műszaki cikkeket már a MediaMarkt biztosítja, itt 5-20 százalékig terjedő akciókra bukkantunk. Asus és HP laptopokat láttunk az eredeti árhoz képest 50 ezer forintos kedvezménnyel, Huawei tableteket 15 ezer forintos kedvezménnyel. A mosógépek frontján érdemes szétnézni, Whirlpool- és Beko-gépeket jegyeztünk 20 ezer forintos kedvezménnyel.


Most folytatjuk utunkat. Hamarosan újabb győri üzletekből, bevásárlóközpontokból adunk helyzetképet az idei fekete péntekről.

Ide kattintva olvashatnak a hazai webáruházak akcióiról, itt az "igazi ingyenhitelről" kapnak fontos infókat, itt pedig azt tudhatják meg, hogyan kerülhetik el az adathalászok támadásait fekete pénteken.   


11:35 - Kígyózó sor az Árkádban


Sok üzlet még zárva volt érkezésünkkor, de a kirakatok előtt már szép számban várakoztak a vásárlók. 20-80 százalékos kedvezményeket akartak levadászni. Az elektronikai szaküzletben bolyongtunk a legtovább.


9 óra előtt érkeztünk az Árkádba, akkor még bőven lehetett parkolóhelyet találni. Kicsivel később, tíz óra magasságában egy vásárló azt mondta, nagyon nehéz dolga volt a parkolással. Valószínűleg a munkaidő végének közeledtével ez még inkább így lesz.


Először egy nagyobb kört tettünk a boltok előtt, amiknek kirakatában - hol harsányabban, hol kevésbé feltűnően - hirdették a 20-80 százalékos árleszállításokat. Hol mennyit? Ez nagyon változó - a ruha- és cipő üzletek inkább a 20-30 százalékot lőtték be.


Legnagyobb körünket az elektronikai szaküzletben róttuk: a fényképezőgépektől a tévéken át a porszívókig mindent megnéztünk, hátha még mi is kifogunk valamit.


A hűtő, mosógép, porszívó hármasra az a jellemző, hogy 10-20 ezer forintot tudnánk megfogni maximum. A telefonok esetében ez néhol már kicsit több: egyes darabok 40-50 ezer forinttal olcsóbbak, ami pedig a videojáték konzolokat illeti, körülbelül 30 ezer forintot csippentettek le a végösszegből.


A legtöbb vásárló a tévéknél nézelődött, sőt sokan hamar el is határozták magukat olyan készülékek mellett, amiknek az ára 120-170 ezer forinttal kevesebb az eredetinél.


A sor mellett elhaladva azt tapasztaltuk: hosszan kígyózik, de egész jól halad.

 

Molnár József és felesége előre kinézték, melyik laptop lesz számukra a legmegfelelőbb.

Molnár József és felesége előre kinézték, melyik laptop lesz számukra a legmegfelelőbb.


"Láttunk jó akciókat. Laptopot és videólejátszót vásároltunk" - mondta Molnár József, akit a bevásárlóközpontnál szólítottunk meg. Felesége azt is hozzátette, hogy két nappal ezelőtt nézték ki a vágyott termékeket, sőt a TV-reklámokat is figyelemmel kísérték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!