Győr és környéke

2014.10.30. 19:35

Óriási gödör Adyvárosban - fotók

Az adyvárosi gödörre nyugodtan aggathatjuk az XXL-es jelzőt: átmérője közel 10 méter. Az ok: közel fél méteres vízcső lyukadt ki a Kassák utcában 2,5 méter mélységben.

Szeghalmi Balázs

"Minden fogyasztónknál folyamatosan tudtuk biztosítani a vízellátást"

"Az adyvárosi tízemeletes házakat ellátó 400 mm átmérőjű acél főnyomóvezeték múlt héten lyukadt ki, a Kassák Lajos utca 7. számú épület mellett.

A vezetéket sikerült úgy megjavítanunk, hogy minden fogyasztónknál folyamatosan tudtuk biztosítani a vízellátást, legfeljebb a tízemeletes házak felső szintjén csökkenhetett minimális mértékben a víznyomás, de erről nem érkezett panasz.

A munka jórészt zöldterületet érintett, aszfaltot csak egy kisebb járdaszakaszon kellett felbontanunk" - tudta meg a kisalfold.hu Oross Sándortól, a Pannon-Víz Zrt. vízhálózati főművezetőjétől.


Óriási gödör várja, hogy betömjék Adyvárosban

 
"A szokásosnál jóval szűkebb helyünk volt a javításhoz"

"Mindezek ellenére mégis az egyik legnehezebb javításunkon vagyunk túl: az ivóvíz vezeték itt egy távhővezeték alatt húzódik, így magas talajvízállásnál, két és fél méteres mélységben, a szokásosnál jóval szűkebb helyünk volt a javításhoz.

Mindkét oldalon meg kellett bontanunk távhővezeték keresztezést, ehhez fa kivágásra is szükség volt.

A javítás helyén a zöldterületet rövidesen helyreállítjuk, a felbontott járda szakaszt pedig leaszfaltoztatjuk" - zárta szavait Orosz Sándor.

Galéria kép


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!