Győr és környéke

2019.07.16. 20:23

Olvasóink jóvoltából épült újjá a leégett ház Láziban, ami egy édesanya és három fiának otthona

Karácsony előtt égett le egy családi ház Láziban, egy édesanya és három fiának otthona. Meghívót kaptunk, nézzük meg az olvasóink adományából lakhatóvá tett házat. Ruhák, játékok, könyvek is érkeztek ajándékba. Olvasóink 800 ezer forintot gyűjtöttek a háromgyerekes édesanyának.

Gyurina Zsolt

„Hazaköltözhettünk!" – újságolta szerkesztőségünknek örömmel a hangjában György Sándorné. A lázi édesanya és három fia kálváriája 2018 karácsonya előtt egy héttel kezdődött: elektromos zárlat miatt családi házuk egyik szobájában tűz ütött ki. Ők még kimenekülhettek, de a ház kiégett, a tető megsemmisült, a bútorok, a ruhák, életük tárgyai a tűz martalékává lett. Elégett a tankönyv, a horgászfelszerelés, odalett a papagáj.

[connected id="2582959" position="full"]

Olvasóink jóindulata lett a mentőöv. Cikkünk nyomán rövid időn belül nyolcszázezer forintot gyűlt össze Györgyék számláján. Most érkezett el az idő, az édesanya otthonukba invitálhatta lapunkat. Györgyné büszkén mutatta, mi minden épült újjá. Elkészült a gerendázat, a legtöbb helyiségben frissen festettek a falak. Amikor ott jártunk, a fiúk éppen parkettát fektettek le a nagyobbik szobában.


A gyerekeit egyedül nevelő édesanya mutatta nekünk a számlákat. Hatszázezer forint volt a tető újraépítése, a villanyt 140 ezer forintért vezették be. „Nem tudom eléggé kifejezni a hálámat, kérem, hogy tolmácsolja köszönetemet az adományozók felé" – kért meg bennünket György Sándorné, aki még hozzátette, hogy a Láziban élők közül ugyancsak sokan segítettek.

 

Az új tetővel díszelgő ház előtt György Sándorné és a fiúk: balról jobbra a legnagyobb, Zsolt és az ikrek, Tibor és Gábor.

Az új tetővel díszelgő ház előtt György Sándorné és a fiúk: balról jobbra a legnagyobb, Zsolt és az ikrek, Tibor és Gábor.


A tűzvész után Veszprémvarsányba költöztek, ott fogadta be a családot egy egyedülálló férfi, a gyerekek is a helyi iskolában tanultak egy ideig. Most végre ismét a tápszentmiklósi intézménybe járhatnak. Illetve a legnagyobb fiú, Zsolt júniusban elballagott, az őszt már a zirci Reguly Antal középiskolában kezdi.


A legnagyobb fiú, Zsolt jószándékú emberektől új horgászfelszerelést kapott, az olvasni szerető középső, Gábor könyvekkel gazdagodott. A legkisebb, Tibor, ajándékba kapott játékokkal vigasztalódott. Még a kutya, Vacak is megkerült, újból megszokott helyén ugat, tyúkok ugyancsak kerültek a kertbe, úgy kapirgálnak, mintha meg sem történt volna az a borzalmas decemberi nap. Persze a ház még korántsem kész, de legalább a jövő valamivel rózsásabb. Hátra van még sok minden, így például a fürdőszoba újravezetékezése, hiszen jelenleg lavórban fürdenek. Bár pénzük elfogyott, legalább tető van a fejük felett, otthonuk újra élhetővé vált, újra otthon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!