Győr és környéke

2019.02.19. 13:37

Olvasóink forintjai segítettek: hattagú család jut levegőhöz Győrben

A Bankó-Czumpf família legfiatalabb tagja, Luca egy éve szájpadhasadékkal látott napvilágot. A gondot tetézi, hogy a családfőnek nincs állása, közcélúként dolgozik.

Gyurina Zsolt

A kis Luca a napokban ünnepli első születésnapját. Gyakran beteg, s nála minden betegség az átlagosnál hosszabb ideig elhúzódik. Szájpadhasadékkal, vagyis nyitott szájpadlással született. A tervek szerint a műtétre, amely után teljes életet élhet, nyár végén kerülhet sor. Addig különleges cumisüvegből veheti magához a táplálékot, ezekből azonban havonta 4–5 fogy, s bizony drágák; közgyógyellátásban nem részesülnek.

Bankóné Gerlei Éva és az egyéves Luca, aki szájpadhasadékkal született. Remélik, hogy augusztustól, a műtét után minden jobb lesz.

A hattagú Bankó-Czumpf család átmeneti nehézségei orvoslására kért segítséget lapunk olvasóitól. A győri família az Ifjúság körúti négyemeletes társasházak egyikében él albérletben. A két nagyobbik gyermek Bankóné Gerlei Éva előző házasságából született, már középiskolások, 17 és 16 évesek. Lucán kívül még egy hároméves gyermek gazdagítja a családot. Az édesapa majdnem egy éve nem talál munkát, közcélúként dolgozik, havi járandósága nem éri el az ötvenezer forintot. Albérletükre több mint százezer forintot költenek havonta: így bizony minden hó végén mínuszban van a családi költségvetés. „Azt remélem, hogy ez most átmeneti állapot – mondja az édesanya a takaros lakásban, vállán Lucával. – A műtét után talán Luca élete is jobbá válik és kevesebb lesz a költségünk. A férjem folyamatosan keres munkát, reméljük, hogy valamelyik cég alkalmazza. Korábban kétkezi munkásként dolgozott."


Éppen ezért írt lapunknak a családsegítő szolgálat támogatásával. Az olvasóink adományaként kapott 150 ezer forint révén levegőhöz jutnak, s bízhatnak benne, hogy a férj újbóli munkába állása és Luca műtétje után újra a rendes kerékvágásban mehet tovább a hattagú család élete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!