Győr és környéke

2019.08.27. 09:01

Nyitott könyvespolcok a Kisalföld ügyfélszolgálatain: mesekönyvet minden gyereknek!

Mesekönyvet minden gyermeknek! elnevezéssel keddtől mesekönyvcsere-programot hirdet lapunk, a Kisalföld. Négy városban, összesen öt helyszínen - ügyfélszolgálati irodáinkban - találják meg azokat a könyvespolcokat, amelyekre hozhatnak és ahonnan el is vihetnek köteteket.

Rimányi Zita

Környezetünk védelmét is szolgálja, ha az egyik családban feleslegessé vált gyermekkönyvek egy másikban új gazdára lelnek, örömet szereznek a kicsiknek. S a jótékonykodás is célunk, hiszen a cserebere segít abban, hogy több mesét olvashassanak fel a szülők csemetéiknek vagy ők maguknak, mint amennyit meg tudnak könyv formában vásárolni. A legfontosabbnak pedig azt tartjuk, hogy a közösséget szólítjuk meg ismét, a Kisalföld olvasóinak nagy családját. Legyen velünk az olvasás szeretete és a mese varázsa mindenkié!


A Kisalföld napilap augusztus 27-től Mesekönyvet minden gyermeknek! elnevezéssel kampányba kezd.

Szerezzen örömet!

Akciónk lényege, hogy ügyfélszolgálatainkon mától mesekönyvcserére nyílik lehetőség.


Hozza el gyermeke régi, megunt könyveit és gyűjtsön be helyettük másikat! Szerezzen örömet másoknak és közben lepje meg gyermekét új mesebeli élményekkel! Hogy mindenki elégedetten távozzon, csak jó állapotban lévő mesekönyveket fogadunk el.

 

Felajánlásokat is várunk

Ahány könyvet hoz, annyit vihet – ez az alapelvünk azért, hogy mindig mindenki találjon köteteket a polcokon, hogy tudjanak válogatni.


Emellett szívesen fogadjuk azoknak a felajánlásait is, akik nem szeretnének könyvet vinni, viszont több olyan is van nekik otthon, amire már nincs szükségük, például azért, mert már felnőttek a gyermekeik, de sajnálnák kidobni őket.


Örülünk az ilyen megkereséseknek is, a könyvek gyűjtésével is segíteni szeretnénk.

Ahányat hoz, annyit vihet

 

A tanévkezdéssel egy időben

Nyilvános könyvespolcainkat keressék a Kisalföld ügyfélszolgálati irodáiban, új kampányunk logójáról is felismerik majd a helyszíneket!


Nem véletlen, hogy épp a tanévkezdéssel egy időben hirdettük meg akciónkat. Olvasásra szeretnénk buzdítani a nebulókat, kedvet akarunk nekik csinálni ahhoz, hogy a tankönyveket és a mesekönyveket is szívesen forgassák, a kötelező irodalomnak kijelölt kötetekhez pedig kíváncsian nyúljanak. Abban is segíthet a cserebere, hogy könnyebben hozzájussanak a diákok a kötelező olvasmányokhoz. Vagyis akinek van klasszikusa a polcon, de már kiolvasta, és segíteni szeretne diáktársainak, állunk elébe, várjuk.


Ahány könyvet elvisz tőlünk egy-egy család, annyi matricát kap kampányunk logójával.

Kollégáink kezdték el

Szerettük volna, ha a kampány indulásakor nem üres polcokat látnak az érdeklődők. Ezért házunk táján kezdtük az akciót, munkatársainkat arra kértük, hogy „kinőtt", használt mesekönyveiket hozzák el a szerkesztőségeinkbe. Érkezett is számos nagylelkű felajánlás, vagyis rendelkezésre állnak a nyitókészletek.


Pomaranski Luca újságíró-szerkesztő elmondta, hogy hatéves kislánya mindig örül az új könyveknek. Kisgyermekes ismerőseivel cserélni szoktak, vagyis egymás között adják tovább a meséket. Luca szívesen csatlakozik egy nagyobb közösséghez, olvasóink táborához, örül, ha mások általa jutnak új olvasmányélményhez.


Horváth Lajosnénak, Mártinak, aki gépíró és könyvtáros a szerkesztőségben, már nagyok a gyermekei. Amikor hallottak akciónkról, lelkesen válogatták át a mesekönyveiket, és azokat küldték el, amelyekhez kedves emlékeik kötődnek.

Online szavazás a kedvencekre

Kampányunk részeként arra is kíváncsiak vagyunk, a mai szülőknek melyek voltak kedvenc gyermekkori mesekönyvei. Ezért szavazást indítottunk: szavazzon itt >>

Nyilvános könyvespolcok


Nyilvános könyvespolcainkat keressék a Kisalföld-ügyfélszolgálatokon! Győrben a Baross úti Kisalföld-pavilonban és sajtóházunk recepcióján, az Újlak utca 4/A szám alatt.


Mosonmagyaróváron a Régi vámház tér 14., Csornán a Templom utca 8. és Sopronban a Frankenburg út 2/A szám alatt helyeztük el ezeket. Kampányunkkal kapcsolatosan a [email protected] e-mail- címen érdeklődhetnek.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!