Győr és környéke

2019.08.22. 23:47

Nyárzáró Győrben 2019 - Borünnep muzsikával - fotókon a nyitónap

A XII. Győri Bornapok, Bor-, Borlovag- és Gasztronómiai Fesztiválhoz kapcsolódva tartják a nyárzáró koncertet a Városház téren.

kisalfold.hu

A XII. Győri Bornapok, Bor-, Borlovag- és Gasztronómiai Fesztiválon pénteken 19 órakor például a Crazy Little Queen Tribute Band, 21 órakor a Stereo Swing, valamint a Dániel Balázs Boogie-Woogie Trió és a The Easy Babies szvingtrió, vasárnap 17 órakor a Szabó Leslie Band, 18.45-kor Veréb Tamás lép fel. A gyerekek szombaton és vasárnap 15-től 20 óráig különleges, hordókból készült játékokat próbálhatnak ki a Széchenyi téren. A legnagyobb érdeklődéssel kísért programnak idén is a nyárzáró koncert ígérkezik, amelyet a Városház téren tartanak szombaton 20 órától (esőnap: vasárnap).


Színpadra lép a kilencvenes évek végén a Barbie Girl című dallal befutó Aqua, az egykori Ace of Base együttes tagja, Jenny, a Safri Duo, a 2 Brothers On The 4th Floor, a Happy Gang, a Hip Hop Boys és DJ André. Utána tűzijáték következik. A nézők ezúttal is ingyenes éjszakai járatokat vehetnek igénybe. A buszok a Révai utca megállóhelyről 23.30-kor indulnak 901 jelzéssel az 1-es vonalán Újvárosba, Szigetbe és Pinnyédre; 907 jelzéssel az Újlak utca–Kálvária utca–Eszperantó utca–Tihanyi út–Mester utca útvonalon, majd a 7-es vonalán Szabadhegyre, onnan a Templom utca után a 6-os járat vonalán Kismegyerre; 911 jelzéssel a 11-es vonalán Bácsára, Sárásra, visszafelé a 6-os útvonalán (a Hédervári úton) az Árkád üzletközpontig; 917 jelzéssel az Újlak utca–Kálvária utca–Eszperantó utca–Bartók út útvonalon, majd a 17-es vonalán Adyvároson át a Zöld utcába és az Erfurti útra; 921 jelzéssel az Újlak utca–Kálvária utca–Kert utca–Pápai út–Illyés utca–Marcalváros útvonalon Ménfőcsanakra, majd Gyirmótra; 922 jelzéssel az Újlak utca–Kálvária utca–Eszperantó utca–Zrínyi utca–Wesselényi utca–Baross út–Nagy Imre út–Lajta utca útvonalon Marcalvárosba; illetve 931 jelzéssel az Újlak utca–Kálvária utca–Eszperantó utca–Nádor aluljáró útvonalon, Gyárváros és Likócs érintésével a győrszentiváni Kálmán Imre útra (homoksori betéréssel)


A program csúszása esetén a buszok később indulnak, megvárva a tűzijáték végét. Fontos információ még, hogy a nyárzáró koncert előkészületei miatt lezárták a Szent István út Munkácsy utca és Baross híd, a Városház tér Révai utca és Szent István út, valamint a Jókai utca Árpád út és Szent István út közötti szakaszát. Szombaton este további lezárások lépnek életbe, amelyekről részleteket a kisalfold.hu-n olvashatnak.

Fotókon a nyitónap >>

 

Előzetes

A csütörtöki sajtótájékoztatón Borkai Zsolt polgármester elmondta, hogy a Total Dance Festivál látványos show-műsorának ma is népszerű előadói elsősorban a '90-es évek slágereit idézik vissza.


A hét fellépő, köztük az elmúlt századvég Barbie című slágerét játszó Aqua élő koncertjével, a Safri Duó, a hazai Happy Gang és a Hip Hop Boys augusztus 24-én 20 órától szórakoztatja a közönséget. DJ André, a Total Dance főszervezője elmondta, hogy a látványos program legnagyobb a szenzációja az Aqua, akik muzsikájukkal meghódították Skandináviát és Európa számos országában nagyon népszerűk. Mint mondta, egy igazi látványos show-t hoznak Győrbe, amelyen a neves előadókhoz méltó látványvilágot élvezhet a közönség. Esőnapként a szervezők augusztus 25-ét jelölték ki.


A sajtótájékoztatón a bornapokról Tóthné dr. Kardos Krisztina, a Győri Művészeti- és Fesztiválközpont igazgatója beszélt. Elmondta, hogy a programok a Széchenyi téren és a Dunakapu téren párhuzamosan zajlanak. A baráti beszélgetésekhez olyan előadók biztosítják a hangulatot, mint a Guca Partyzans, Éliás Gyula Jr. és zenekara, a Canarro, a Dániel Balázs Boogie Woogie Trió és Szabó Leslie. Téglás Szabolcs rendezvényszervező hozzátette, a Bornapokon fizetőeszközként a már jól bevált fesztiválkártya szolgál, amelyet több feltöltőponton is fel lehet tölteni, a megmaradt összeget pedig az utolsó napon, augusztus 25-én éjfélig lehet készpénzre visszaváltani.

 

Nyárzáró Győrben 2019 - sajtótájékoztató


A kiszolgálás idén is a fesztivál poharából lehetséges. Ezen a fesztiválon nemcsak a gasztronómiának és a kultúrának van nagy szerepe, hanem a borlovagrendeknek is. Tagai István, az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátusának prokonzulja kiemelte, hogy a lovagrendek felvonulása mellett a legfőbb eseményük az új tagok avatása lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!