Hallgassa élőben!

Nyakánál fogva vonszolta, majd megölte

Nem bírta elviselni a szakítást egy győri férfi, ezért szombaton éjjel a nyakánál fogva, mintegy nyolcszáz métert vonszolta segítségért kiabáló szerelmét a lakóházak között, majd a Corvin utcai Malom ligetben több késszúrással megölte a lányt.
illusztráció

Veszekedésre figyelt fel egy család szombaton éjfél körül Győrben, a Bartók Béla út 27-es számú házban. Először azt hitték, hogy az éppen hazavárt lányuk kiabál, ezért az asszony kinézett az ajtó kémlelőnyílásán.
– Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére a Bartók Béla út egyik házából, hogy a lépcsőházból veszekedést hallanak – számolt be a Kisalföldnek az eset részleteiről a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Kiss Imréné őrnagy.

„A bejelentők a hangoskodásból és az elhangzottakból ítélték meg úgy, hogy értesíteniük kell az ügyeletet. Mint elmondták, az ajtó kémlelőjén keresztül látták, hogy egy fiatalember egy nőt a nyakánál fogva vonszol a lépcsőházban.”

A Győri Rendőrkapitányság járőrei azonnal a helyszínre mentek, de a háznál senkit nem láttak, ezért elindultak keresni a férfit és a nőt. Végül a Malom ligeti kézilabdapályánál azt látták, hogy egy férfi fut a Tihanyi Árpád út irányába.

A rendőrök először gépkocsival, majd gyalogosan üldözték a férfit, akit meg is találtak, egy autó alá bújt el előlük. A huszonkilenc éves győri K. Tamás ruházatának átvizsgálásakor előkerült egy rugós kés és egy női táska is a kocsi alatt volt.

Kattintson a képre >>Kerék- és lábnyomok a helyszínen.

– Időközben a többi kolléga a parkban kutatott, s az egyik padon rátaláltak a fiatal nőre, aki több szúrt sérülésből vérzett. Értesítették a mentőket, akik megpróbálták őt újraéleszteni, de sajnos nem sikerült – mondta el a főkapitányság sajtóreferense.

– A megyei rendőr-főkapitányság vizsgálati osztálya emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette K. Tamást. A 29 éves férfi beismerte tettét, de arról nem hajlandó nyilatkozni, hogy miért ölte meg a lányt – tájékoztatta lapunkat Kiss Imréné őrnagy.
Az elfogott férfinél megtalált rugós késen nem volt vérnyom, azonban a helyszíni szemle során a pad mellett találtak egy 17 centiméter pengehosszúságú, fehér műanyag nyelű kést, ami erősen vérrel szennyezett volt. Mindebből úgy tűnik, hogy a férfi fel volt készülve minden eshetőségre, hogy ha az övé nem, akkor másé se legyen volt szerelme.

Több késszúrás, eltört ujj

 A lány szüleit – nem sértve gyászukat – szerettük volna megkérdezni. Családi házuk kapujánál csak két hevesen ugató kutya fogadott bennünket. Bentről csak a csend „hallatszott”.

A meggyilkolt lány bal mellkasán, a szíve körül több késszúrást talált a szemlebizottság, de a jobb kezének középső ujja is el volt vágva. Feltehetően akkor sérült meg, amikor védekezni próbált.
A Malom ligeti padnál ottjártunkkor még ott voltak a mentők és a helyszínelők gumikesztyűi, a hóban számos kerék- és lábnyom. Közöttük a gyilkosé is.

A gyilkosság helyszínét egy utca és mintegy 800 méter – azon a szakaszon legalább negyven lakás – választja el a Bartók Béla úti albérlettől, a férfi ennyit vonszolta az életéért rimánkodó 22 éves B. Juditot. Feltehetően már a nagy sárga ház melletti átjáróban megszúrta a lányt a férfi, ott is láttunk vérnyomokat.

 „ Már november óta nem éltek itt, addig nagyon csendesek voltak, talán csak egyszer volt szóváltás közöttük. A lány nagyon kedves, filigrán, szép arcú nő volt. Mindig köszönt. A kopasz fiú középtermetű, de kigyúrt testalkatú, ő kevésbé volt kedves.”

A rendőröket mi értesítettük, amikor a lépcsőházban veszekedtek, s a járőrök két percen belül itt voltak. Két kocsival érkeztek, s nem vacakoltak jegyzőkönyvvel, hanem azonnal abba az irányba indultak, amerre a lányt vonszolta a férfi a nyakánál fogva. Szegény teremtés azt kiabálta: „Segítség, hívjanak rendőrt, meg akar ölni!” – mondta el a szemtanú, akinek a felesége hozzátette, hogy a férfin inkább elszántság, mint őrület látszott.

A lány azt is kiabálta, hogy a fiú hagyja békén őt, értse már meg végre, hogy vége, nem szereti. Bármit is tesz.

A férfi sűrűn járt vissza

A helyszínelők gumikesztyűi a gyilkosság helyszínén.

A pár mintegy fél évig lakott az albérletben, novemberben szakítottak. A lány egy hónappal előbb elköltözött, mint K. Tamás. A férfi azonban sűrűn járt vissza, többen látták őt:

– Többször várakozott a padlásfeljárónál – mondta az egyik lakó –, ott cigarettázott. Várta, hogy jöjjön a lány. Ez nem volt feltűnő, mert korábban itt laktak. Valószínű, hogy az áldozat a holmijaiért jöhetett vissza, s a férfi ezt használta ki. Nagyon sajnáljuk a lányt – tudtuk meg a szemtanútól.

Lapunk más forrásból úgy tudja, hogy K. Tamás biztonsági őrként dolgozott. Szenvedélyes szerencsejátékosként korábban nagy adósságot halmozott fel, ami miatt idegei megviseltek voltak. Ezt még fokozta nála, hogy Judit szakított vele.

Agrárminisztérium: a pálinka világszínvonalú minőséget képvisel
A koronavírus-járvány az élelmiszeripari szereplőket, így a hazai kereskedelmi pálinkafőzdéket sem kímélte.
Sikeresen fellőtték az első saját gyártású dél-koreai hordozórakétát
Sikeresen felbocsátotta csütörtökön első, teljesen mértékben saját gyártású hordozórakétáját Dél-Korea.
Győrbe érkezett a Trianon 100 vándorkiállítás – Fotók
A Trianon 100 – Összetartoztunk, összetartozunk címmel nyílt kiállítás két hétig látható a Dunakapu téren.
Fulladás okozhatta a Burgenlandban egy magyar rendszámú kisbuszban talált migránsok halálát
A kisbuszba 28-an voltak bezsúfolódva. Az embercsempész elmenekült, nagy erőkkel keresik. A hajtóvadászatban a magyar rendőrök is részt vesznek.
Gyász
Fájó szívvel emlékezünk BATÁRI ISTVÁN halálának 10. évfordulójára. Felesége, gyermekei és unokái.
Soha el nem múló fájdalommal emlékezünk szeretett szüleinkre HORVÁTH JÁNOS (1904-1986) és neje SZŰCS CECÍLIA (1904-1971) néhai kapuvári lakosokra. Az ész megérti, de a szív soha, hogy egyszer majd mi is elmegyünk ahol Ők vannak, oda. Az élet múlik de akiket szeretünk, azokra életünk végéig könnyes szemmel emlékezünk. Szerető gyermekeik és családjaik.
Fájó szívvel emlékezünk drága férjem HORVÁTH ZOLTÁN HALÁLÁNAK 4. ÉVFORDULÓJAN Úgy volt Ő jó, ahogy volt, ahogy élt, hitt és remélt. Ahogy szeretett, ahogy az emberekre tekintett. Úgy volt Ő jó, ahogy volt, bárcsak volna, bárcsak lenne még! HIÁNYZOL NEKÜNK NAGYON. Szerető feleséged, lányaid, vejeid és unokáid NYUGODJ BÉKÉBEN!
Tudjuk, hogy nem jöhet, mégis egyre várjuk, enyhíti hiányát, ha álmainkban látjuk. Az ész megérti, de a szív soha, hogy egyszer majd mi is elmegyünk, ahol Ő van, oda. Az élet múlik de akit szeretünk, arra életük végéig könnyes szemmel emlékezünk Fájdalommal emlékezünk ID. JANDÓ JÓZSEF halálának 1. évfodulóján. Gyászoló családja
Tested megpihent, a lelked messze jár, e földi útnak vége már. Ne félj a hosszú úttól, odafent már várnak, öleld át azokat, akik a kapuban várnak. Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Nagybátyánk és Rokonunk CSAPLÁR SÁNDOR (volt KÜHNE dolgozója) életének 77. évében örökre megpihent. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2021. október 26-án kedden 15 órakor lesz a hédervári temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, sírjára a kegyelet virágait elhelyezik és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló szerettei
Elhagytad a házat amit úgy szerettél, minket és mindent amiért küzdöttél. Szorgalmas két kezed nem dolgozik többé, megpihent a szíved mindörökké. Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett Édesapánk, Nagypapánk, Dédipapánk, Testvérem, Apósunk és Rokonunk GALLYAS SÁNDOR EMIL volt GYÁÉV Vállalkozási osztályvezető életének 97. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. október 27- én, szerdán 15 órakor lesz a győr-nádorvárosi köztemető régi ravatalozójában. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló szerettei
„A holtom után ne keressetek, / Leszek sehol - és mindenütt leszek.” (Reményik Sándor) Szomorúan tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KAKAS LÁSZLÓ hevesi születésű, soproni lakos rövid betegség után, életének 90. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni temetése 2021. október 26-án, kedden 11.30 órakor lesz a soproni Szent Mihály-temetőben. Ezúton köszönjük mindazoknak, akik fájdalmunkban velünk éreznek, és utolsó útjára elkísérik. Kérjük a részvétnyilvánítás és a koszorúk mellőzését. Emléke legyen áldott. Gyászoló családja
Nem dobog már a szív, mely a jóság tükre volt. Megpihent a két kéz, amely mindig csak adott, soha semmit nem kért és el nem fogadott. Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik szerették, hogy szeretett édesanyánk, nagymamánk, dédink, testvérünk, anyósunk és rokonunk, LUNK KÁROLYNÉ szül: Krisztik Magdolna életének 77. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2021. október 26-án kedden 15 órakor lesz az öttevényi új temetőben. 14,15 órakor engesztelő szentmisét a helyi katolikus templomban tartunk. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzésést kérjük. Gyászoló család
Küzdelmes volt az út, mely véget ért, a tested megfáradt, pihenni tért. Végső utadra indulj megnyugodva, szeretetünk elkísér égi otthonodba. Mély fájdalommal és megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett Édesanyánk, Nagymamánk, Dédikénk, Anyósom, Testvérünk és Rokonunk TAKÁCS ISTVÁNNÉ sz. Sági Mária életének 82. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. október 25-én hétfőn 15 órakor a győrszemerei falusi temetőben lesz. Előtte 14 óra 15 perckor az engesztelő szentmisét a helyi katolikus templomban tartjuk. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban velünk éreznek, és sírjára a kegyelet virágait elhelyezik. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Szeretett Fiam, Testvérem, Sógorom és Rokonunk, MORVAI ZSOLT életének 59. évében örökre megpihent. Temetése október 22-én, pénteken 15 órakor lesz Győrújbaráton, a Mátyás körúti temetőben. Lelki üdvéért a temetés előtt, 14.15 órakor tartunk engesztelő szentmisét. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útján elkísérik, gyászunkban velünk éreznek, és sírjára a kegyelet virágait elhelyezik. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
,,Az élet hosszú vagy rövid, mit számít, öröklét ha vár; lent búcsuzunk, de fent megint találkozunk, hol nincs halál. Emily Brontë Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy gyermekünk, NÉMETH ANIKÓ életének 48. évében - négy évtizeden át türelemmel viselt betegség után - csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. október 22-én, pénteken 13 órakor lesz a győr-nádorvárosi köztemető új ravatalozójában. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Beteg teste elpihent már, de lelke még velünk jár, mert nem hal meg kit eltemetnek, örökké él, kit igazán szeretnek. ORMÁNDY SÁNDORNÉ szül. Király Rozália életének 85. évében elhunyt. Temetése 2021. október 22-én pénteken 14 órakor lesz a beledi temetőben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Búcsúznak testvérei, keresztgyerekei és a gyászoló család
Ő már ott van, hol nincs fájdalom, örök álmát őrizze béke és nyugalom. Fájó szívvel tudatjuk, hogy szerettünk SZALAY ENDRE életének 67. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt. Temetésére 2021. október 22-én, pénteken 13.30 órakor kerül sor a győrszentiváni régi temetőben. Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
,,Nem a nap lesz többé napvilágod, és nem a hold fénye világít neked, hanem az Úr lesz örök világosságod, és Istened lesz ékességed. (ÉZS. 60,19) Mély fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva tudatjuk, hogy TÓTH LÁSZLÓNÉ szül. Abari Magdolna életének 85. évében megtért teremtő Urához. Elhunyt szerettünktől október 22-én, pénteken 15 órakor az újrónafői temetőben veszünk búcsút a református egyház szertartása szerint. Emlékét Isten iránti hálával megőrizzük. A Gyászoló Család
Tiéd a csend, a nyugalom, miénk a könny és a fájdalom. Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett édesanyám, nagymamám, anyósom és rokonunk ÁDÁM ISTVÁNNÉ Terus 87 éves korában csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása október 22-én, pénteken 13 órakor lesz az óvári temetőben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban velünk éreznek. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család