Győr és környéke

2018.10.05. 10:00

Nívódíjas a győri Rómer Flóris Múzeum

Múzeumpedagógiai nívódíjat vehetett át a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum a 16. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón, Szolnokon.

Ihász Nóra

A múzeumpedagógia területén végzett munka egyik legrangosabb elismerésében részesült a Rómer Múzeum.

 

Minden évben pályázat útján lehet nevezni erre a díjra. A győri pályázat azért is különleges, mert a múzeumban dolgozó kollégák – Turzai Erika Anna, Szabadvári-Farkas Zsuzsanna, Csillag Veronika és Major Lilla – tervezték és valósították meg azokat a jó gyakorlatokat, amik egészen a legkisebbektől a szépkorúakig célozzák meg közönségüket. S ez nem más, mint a Patkó Imre Gyűjteményben tartott Művek vs. műértők című foglalkozás

– nyilatkozta Grászli Bernadett múzeumigazgató.

A Művek vs. műértők foglalkozás során megtapasztalhatjuk a műtárgy és a befogadó közötti legközvetlenebb viszonyt. Ha ellátogatunk a Patkó Imre Gyűjteménybe, mi magunk is festőinassá avanzsálhatunk: vállunkra veszünk egy tarisznyát és feladatokat oldunk meg amíg végigjárjuk a tárlatot.

 

Ez a foglalkozás segít közelebb vinni az emberekhez a kortárs művészetet, legyen szó elméleti vagy gyakorlati tudásról a téma kapcsán. A látogatók maguk vallják be, hogy nem mindig könnyű befogadni a modern és a kortárs művészetet, így a múzeum kollégái egy komplex és játékos módszerrel segítik mindezt.

A tárlatot és a múzeumpedagógiai foglalkozást mind egyénileg, mind csoportosan is látogathatják, sőt a jövőben ingyenes mintafoglalkozásokra is sor kerül.

A 16. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitót a Múzeumok Őszi Fesztiváljának nyitóprogramjaként rendezték meg. A fesztivált Győrben november 11-ig látogathatjuk – rengeteg színes program vár minden érdeklődőt, az interaktív tárlatvezetésektől a régészeti előadásokig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!