Győr és környéke

2019.02.11. 16:38

Nem egyeztek meg a Tesco vezetésével a győri irodisták - tovább tart a sztrájk

Nincs megegyezés, a sztrájk tovább tart.

Az előzményekről röviden: múlt héten szerdán kezdett sztrájkba a győri Tesco-iroda tb- és bérszámfejtő csapata. December közepén tudatták a 40 dolgozóval, hogy a budapesti szolgálgató központ létrehozása miatt rájuk nyártól nincs szükség. Mivel az elbocsátottak úgy érezték, a cég bánásmódja nem méltányos, ráadásul nehezményezték, hogy munkájuk elvesztése mellett még a hátralévő időben terheiket is növelnék (például az utódok betanításával, Budapestre járással), megegyezés híján végül a közben még a cégnél lévő 35 munkatárs a munkabeszüntetés mellett döntött. Nagy gondot okozva ezzel a Tescónak, mert hosszú távon veszélybe kerülhet az összes, több mint 17 500 dolgozó aktuális havi juttatásainak kifizetése.


A hétfői egyeztetésről a Tesco annyit közölt, hogy továbbra sincs meggyezés, és egy későbbi időpontban folytatják a tárgyalásokat, várhatóan még a héten. A sztrájk tehát tovább tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!