Győr és környéke

2019.04.10. 17:59

Négy mandátumért a Párbeszéddel

Sajtótájékoztatót tartott az MSZP helyi szervezete Győrben szerdán.

kisalfold.hu

Kovács László volt uniós biztos, külügyminisztert is várták, ám autója lerobbant, késett, így nélküle tartotta meg az MSZP helyi szervezete szerdai sajtótájékoztatóját a Megyeháza előtti téren. Jelen volt viszont Szanyi Tibor európai parlamenti képviselő, aki a májusi EP-választás kapcsán először arról beszélt, hogy ők mindent megtettek az ellenzéki erők összefogásáért, de ajánlatukra csak a Párbeszéd reagált.


Szanyi Tibor úgy fogalmazott: a választás az Európa-párti és a nem Európa-párti erőküzdelme lesz. Szerinte veszélyes az út, amelyen a Fidesz jár, így aki üzenni akar Európának, hogy a magyarok nem a kormánypárt mögött állnak, szavazzon rájuk. Hozzátette, hogy támogatják az európai minimálbér, minimálnyugdíj és családi pótlék bevezetését, persze anélkül, hogy ez a munkaadóknak plusz terhet jelentene. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy bíznak abban, a Párbeszéddel közös szövetségük négy vagy több mandátumot ér el a választáson, és azt is reméli, a Fidesz legalább kettővel kevesebbet kap, mint legutóbb. A sajtótájékoztató végén Pollreisz Balázs, a párt helyi elnöke kért szót azért, hogy elmondja: felháborítónak tartja, hogy Győrben Borkai Zsolt polgármester kampányidőszakban banánt oszt az óvodásoknak.

Címkék#Győr#MSZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!