Győr és környéke

2018.12.10. 17:42

Nagyon kevés jut megélhetésre a gyomorműtéten átesett asszony és élettársa bakonyszentlászlói otthonában

Egy lyukas tetejű sparhelt adta a meleget ottjártunkkor.

kisalfold.hu

Sáros földút vezet Bakonyszentlászlótól nagyjából egy kilométerre azokhoz a Vörösmarty utcai házakhoz, amelyek egyikében Nagy Ferenc és Vadász Éva Mária él. A rozoga épületben egy lyukas tetejű sparhelt adta a meleget ottjártunkkor. Az ingatlan ráadásul nem is az övék, csak albérletben laknak ott lassan négy éve.


Jövedelmük csekély. A Hajdúságból erre a vidékre került, korábban gyomorműtéten átesett asszony nem dolgozik – Pápán kapott volna állást, de oda nincs buszjárat, amivel ingázhatna –, míg egykor győri élettársa alkalmi munkákból él.

Vadász Éva Mária

Vadász Éva Mária

„Általában 80 ezer forint jön össze egy hónapban, amiből az albérlet és a rezsi 25–30 ezret elvisz. A maradékból kell kijönnünk" – panaszolta Vadász Éva Mária. A Jóakarat hídján olvasóink adományainak hála nyújtottunk át 150 ezer forintot, amiből rendezik szerencsére nem túl nagy áram- és víztartozásukat, a többi pedig a mindennapjaikat könnyíti meg.

Ha támogatást adna vagy kérne 


A Lapcom Média Alapítvány várja a jóakarat forintjait. Adományaikat korábban a Kisalföldbe fűzött, ügyfélszolgálatainkon is beszerezhető sárga csekken fizethetik be, vagy átutalással a 12096705-01312657-

00100008-as számlaszámra is eljuttathatják hozzánk. Az alapítvány segítségét kérők vagy rászorulókat ajánló olvasóink levelét a Kisalföld-szerkesztőség, 9021 Győr, Újlak utca 4/A postacímre vagy az [email protected] e-mail-címre várjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!