Győr és környéke

2019.04.26. 09:05

Mutatjuk, milyen ingyenes nagykoncertek várnak ránk Pannonhalmán 2019-ben - videó

A jegy nélkül látogatható Évszakok Fesztivál hatodik évadja kezdődik napokon belül Pannonhalmán. Hakni szóba sem jöhet, Pannonhalmán másfél órás nagykoncertet kérnek a magyar könnyűzene legismertebb szereplőitől, kiváló zenészek kísérik a művészeket.

Szeghalmi Balázs

A teljesség igénye nélkül az utóbbi években fellépett a város Fő terén: Deák Bill Gyula, a Csík Zenekar, a Magna Cum Laude vagy Péterfy Bori. Olyan előadókról beszélünk, akik képesek megtölteni a legnagyobb hazai koncert helyszínt, a fővárosi Arénát is.


Rock majálissal indul a koncertsorozat


Pár nap múlva, április 30-án "lángoló gitárokkal" veszi kezdetét a 2019-es évad. Május elseje idén szerdára esik, így csütörtökön már várnak bennünket a feladatok munkahelyünkön. Ennek tükrében jó választás volt a szervezők részéről keddre időzíteni a rock majálist.


Délután 15 órától helyi solymász bemutatójával veszi kezdetét a program, majd az A37 Rockband és az AB/CD hangolja a közönséget Nagy Feróékra. A rock majális sztárfellépője a Beatrice lesz. Így a munka ünnepe előtt garantáltan nem maradunk "nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás" nélkül.

 


Nyáron Demjén, ősszel a Republic jön


"Úgy állítottuk össze az idei koncerteket, hogy minden korosztály találjon kedvére való együttest, programot. Augusztus 19-én, Szent István napján Demjén Ferenc, míg október 5-én, a Bornapon a Republic legismertebb slágerei csendülnek fel Pannonhalmán" – tudtuk meg Vas Gábortól, a település alpolgármesterétől.


Mind Demjén Ferenc, mind a Republic repertoárja annyi remek zenéből áll, hogy nehéz lesz az összes dalt másfél órába sűríteni. Szomorú, hogy a Republic legendás frontembere, Cipő már nincs velünk – ő nagyon fog hiányozni a színpadról. A városi karácsonyt december 7-én tartják Pannonhalmán. Erre szintén kiváló énekest várnak a városba, de a szervezők konkrét nevet egyelőre nem közölnek.

 


Több ezres tömeg


A négy ingyenes, pannonhalmi nagykoncert közül a tavaszi, a nyári és az őszi rengeteg embert vonz, ilyenkor több ezres tömeg korzózik a városközpontban. A szórakozásukról minőségi vendéglátók, kiváló helyi borok is gondoskodnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!