Győr és környéke

2019.02.05. 07:35

Mutatjuk az idei év hajmeresztő közlekedési helyzeteit Győrből - hét videó

Nem először és valószínűleg nem utoljára közlünk videókat olyan közlekedési helyzetekről, melyektől leesik az ember álla. Nézzük, hogyan támadtak az agresszív, türelmetlen autósok Győrben és a város környékén, majd borzolták a kedélyeket a világhálón.

Szeghalmi Balázs

Tavaly nyáron is készítettünk összeállítást a legkeményebb manőverekről. A különbség az, hogy ameddig 2018-ban több mint fél évnek kellett telnie tíz durva videóhoz, addig most januárban összejött hét felvétel a Győrben közlekedünk YouTube-csatornáján. Három képsoron több mint balesetveszélyes helyzetet látunk. Az egyikben helyközi járatos busz is érintett volt.


7. Indulás jégágyon át


A VW Up sofőrjének minden másodperc számított az Ifjúság körúton. Saját járművét sem kímélte induláskor, a fagyott jégbuckáknak nekinyomta a kocsit. Ez persze egyéni "szociális probléma". A fő gond, hogy fittyet hányt a mögötte körülbelül 15 méterre lévő autóstársra.

 


6. Abda már Anglia?


Utóbbi frappáns címet a Győrben közlekedünk szerkesztői adták. A '90-es években a bazársorról elhíresült településen feltehetőleg egyik bolttól a másikig haladt szemben a forgalommal a leállósávban az autós. "Hab a tortán", hogy amikor parkolt, az előtte álló kocsi szintén szemben állt a forgalommal.

 


5. Egy kanyar, három szabályszegés


A rosszul választott és időzített balra kanyarodással a következő szabályokat szegte meg az autós: 1. tilos volt balra kanyarodni, 2. kötelező volt a haladási irány, 3. az index elmaradt. Ha összeadjuk a szabályszegéseket, szép kis képzeletbeli rendőrségi csekk jön össze.

 


4. A fék segített


Ez a "lélektani" határ, innentől durvulnak a videók. A minden dicsőséget nélkülöző dobogóról épphogy lemaradó, sávot nem tartó sofőr könnyedén rongyolhatott volna a belső sávban haladó, fékezni kényszerülő autósba.

 


3. Szemtől szemben a busszal


Győr határában, az 1-es főúton a Nép utcánál nehéz balra kanyarodni. Mint hírül adtuk, ezt tavasztól megtiltja a Közút, amíg nem épül kanyarodósáv itt. Hasonlóan nehéz a régi főútról az 1-esre fordulni, főleg Abda irányába. Ezért szakadt a cérna az Audi sofőrjénél. A kialakult helyzet jó eséllyel őt is sokkolta, amikor egyszer csak szemben találta magát a busszal.

 


2. Száguldó teherautó


Az autósok 40 százaléka tesz a jelzőlámpára Győrben és hajt át a piroson - írtuk múlt tavasszal. Tény, hogy sok autósnak nem jelent akadályt a piros lámpa, ám amit a teherautó sofőrje művelt a Fehérvári úton, negatív csúcsokat feszeget. Négy másodperc telt el a lámpa pirosra váltása után, a bevásárlóközpont felől érkezett egy terepjáró, a teherautó vezetője mégsem lassított.

 


1. Ralis fordulás a Szent István úton


Értjük, hogy a Jókai útról nem lehet jobbra fordulni a Szent István úton és ezen több vezető nem képes túllépni. Mivel általában rengeteg gyalogos kel át az 1-es főút belvárosi szakaszán az egyik oldalról a másikra, a józan ész szerint rendben van a közlekedési rend itt. Utóbbiról "filozófiai vitákat" lehet nyitni, de olyan fordulást mutatni, mint a fordos - biztosan nem.

 


(A témát hamarosan elemzéssel folytatjuk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!