Győr és környéke

2018.03.03. 09:14

Mutatjuk a jövő villanyszerelőit - verseny Győrben

Euroskills válogatót rendeztek a győri PÁGISZ-ban.

Győri sikerek


Magyarország 2007-ben csatlakozott a WorldSkills, EuroSkills mozgalomhoz. A villanyszerelő szakma képviselői, a Legrand Zrt. kizárólagos támogatásával az első pillanatoktól kezdve részt vettek a versenyeken, és eddig két EuroSkills ezüstérmet szereztek. A versenyeken eddig három alkalommal képviselte Magyarországot PÁGISZ-os diák. A Euroskills 2018 versenyen való részvétel kiemelten fontos számunkra, hiszen ebben az évben Magyarország, Budapest ad otthont a nemzetközi viadalnak, ahol több száz versenyző méri majd össze tudását.


21 versenyző


Az ezen a versenyen Magyarországot képviselő fiatal, egy többlépcsős folyamatban választják ki. Immár hagyományosan, a dunántúli válogató verseny a Győri Műszaki SZC PÁGISZ intézményében rendezik. Az idei évben, minden eddiginél több, 21 versenyző vett részt a győri előválogatón, ahol a helyi iskola diákjain kívül Keszthelyről, Zalaegerszegről és Székesfehérvárról is érkeztek tanulók, fiatal szakemberek. Az előválogató során gyakorlati és elméleti feladatot is meg kellett oldaniuk a versenyzőknek. A gyakorlati feladat egy falon kívüli szerelés volt. Az installálás során a versenyzőknek meg kellett megmutatniuk, hogy milyen pontosan tudnak dolgozni, és természetesen a feladatban leírt működésnek is hibátlannak kellett lennie. Az értékelés a nemzetközi verseny szabályzatában leírtak szerint történt.


A legjobbak


Az elméleti tesztben számolási feladatot, kapcsolási rajzok elkészítése volt a feladat, ami szintén az eddigi nemzetközi versenyek feladatait tartalmazta. Az egész napos intenzív versenyben Grüll Bence a Székesfehérvári SZC Árpád Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának volt tanulója érte el a legjobb eredményt és nyerte meg az előválogatót. Rajta kívül Németh Zoltán, a Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Asbóth Sándor Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának tanulója és Németh Ákos a Zalaegerszegi SZC Széchenyi István Műszaki Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának tanulója készülhet a Székesfehérváron rendezett nemzeti döntőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!