Győr és környéke

2019.06.01. 21:43

Mondj nemet a drogra!

A megyei rendőr-főkapitányság felkérésére, általános és középiskolai tanulóknak tartott előadást a Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió Ráckeresztúri Drogterápiás Otthon munkatársa, Győrben.

kisalfold.hu

A megyei rendőr-főkapitányság felkérésére, általános és középiskolai tanulóknak tartott előadást a Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió Ráckeresztúri Drogterápiás Otthon munkatársa, Győrben - írja a Police.hu.


A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály – a kábítószer-elleni világnaphoz kapcsolódva – 2019. május 31. és június 28. között drogprevenciós programsorozattal készül megyeszerte. A bűnmegelőzési előadók drogprevenciós tájékoztató előadásokat, kitelepüléseket, vetélkedőket, gyermektáborokban foglalkozásokat, valamint szakmai napokat tartanak az elkövetkező hetekben.


A programsorozat 2019. május 31-én, a Győri Város Kábítószerügyi Egyeztető Fórum támogatásával, két győri iskolában vette kezdetét. A Bűnmegelőzési Osztály szervezésében, a Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió Ráckeresztúri Drogterápiás Otthon munkatársa tartott előadásokat a Gábor László Építőipari Szakközépiskolában és az Eötvös József Általános Iskolában.


A diákok és oktatóik az előadások alatt, valamint az azt követő kötetlen beszélgetés során, hasznos tanácsokat kaphattak a prevenciós szakemberektől a droghasználat veszélyeiről, a szenvedélybetegségek és függőségek kialakulásáról, azok megelőzési módszereiről, valamint a drogfogyasztás törvényi következményeiről.


A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai az alábbi prevenciós tanácsokat ajánlották a fiatalok figyelmébe:


- Tudj nemet mondani arra, ha barátaid alkohollal, vagy cigarettával kínálnak!

- A droghasználat során minden esetben kialakul a függőség a szerrel kapcsolatban, ezért soha ne próbáld ki!

- A kínálásra mondj nemet és válassz egy hasznos szabadidős programot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!