Győr és környéke

2018.12.05. 11:22

Mondd meg, hol a férjem! - elmaradt a villanyszerelők megölésével gyanúsított É. Imre tárgyalása

Az előzetes tárgyalást péntekre napolták el.

kisalfold.hu

Mácsik Zoltán és Orlik Vilmos családja is eljött a szerdai előzetes tárgyalásra, amelyen annak kellett volna eldőlnie, hogy É. Imre, akit már két villanyszerelő megölésével gyanúsítanak, börtönben marad-e. Leginkább Mácsikék voltak aktívak, akik több táblával is készültek; mindegyiket az építési vállalkozónak szánták:


Zoli nem ezt érdemli!

Mondd meg, hol a férjem!

Boldogság, gyere haza! - ezek szerepeltek a transzparenseken. 

 

Fotók


Szerettek volna É. Imre szemébe nézni, de ezt a bírósági rendtartás nem engedi, az építési vállalkozót ráadásul egy hátsó-oldalsó bejáraton, a fogda felől vezették be a Győri Járásbíróság épületébe, így nem biztos, hogy látta a táblákat, de nyilván értesült a történtekről. 


A hozzátartozók nyilatkozatait a Kisalföld csütörtöki számában olvashatják. 


Ami a lényeg azonban: elmaradt a szerdai tárgyalás, amit a bíró - É. Imre ügyvédje indítványának helyt adva - péntekre napolt el. Dr. Bagó Ottó ügyvédkét dolgot állított: 


- Egészen mostanáig nem kapott értesítést a szerdai tárgyalásról, s arról azért tudhat egyáltalán, mert a Kisalföld újságírója hétfőn megkereste. (Ez valóban így van, az ügyvéd nyilatkozatát, az ügy fejleményeit a lap keddi számában olvashatták Imre szólt, hozna egy autót címmel. Az ügyvéd telefonált aztán az ügyészségre, ahol szóban megerősítették a szerdai tárgyalás tényét, de erről sem papír sem e-mail alapú, hivatalos értesítést nem kapott. 


- A másik állítása pedig az volt, hogy csak a tárgyalás előtt közvetlenül kapta meg az Orlik-ügy aktáit, s bár ő gyorsan olvas, de mintegy ezer oldalt képtelenség egy óra alatt átrágni, s egy ilyen súlyú ügyben felkészültnek lenni. (Az Orlik-ügyben november 15-én gyanúsították meg É. Imrét.) 


Elnapolták tehát a tárgyalást péntekre. 

 

Fotók


Megkerestük az ügyészséget is, amely az előbbi állítást cáfolta: dr. Bagó Ottó kapott értesítést az előzetes tárgyalásról. 


Az aktákkal kapcsolatban mi magunk is láttuk ugyanakkor, hogy valóban a bírósági folyosón kapta meg a rendőrnyomozótól az ügyvéd a borítékba rakott papírokat. 


Az ügyészség szóvivője pontos adattal is szolgált. Dr. Bagó Ottónak december 3-án, hétfőn 12 óra 19 perckor elektronikus úton kézbesítette az ügyészség a szerdai tárgyalásról szóló értesítést.


Ez nagyjából egy órával történt azután, hogy a Kisalföld beszélt az ügyvéddel. 


A rendőrséget is megkerestünk kérdésünkkel, az alábbi tájékoztatást kaptuk:


"É. Imre újabb gyanúsítását követően a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói az ügyiratba - a gyanúsítottal összefüggésben - az elmúlt napokban olyan újabb iratokat csatoltak be, amelyek a férfi letartóztatásának meghosszabbítása miatt elrendelt tárgyalás szempontjából jelentőséggel bírnak."


Folytatás pénteken, É. Imrét addig visszavezették a börtönbe.

Előzmények



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!