Győr és környéke

2015.10.28. 17:29

Miért tiltották ki a Monty Python győrújbaráti követőit a Mekiből? Videónkból kiderül!

Mi lenne, ha a Rubik-kocka rakná ki az embert szétszabdalt testrészekből? A győrújbaráti fiatalok ezt is megmutatják!

Szeghalmi Balázs


Mi lenne, ha a Rubik-kocka rakná ki az embert szétszabdalt testrészekből?


Az idei Ki Mit Tube üde színfoltja volt a győrújbaráti CAFF. Lassan ötven éve, hogy a világ megismerte az abszurd humor angol nagyágyúit, a Monty Python társulatot. Hasonlóan vicces és egyben elgondolkodtató jeleneteket próbál közvetíteni a CAFF csapata is.


A Ki Mit Tube döntőjében például eljátszottak a gondolattal, milyen lenne fordított világban élni, amikor a nyulak vadásznának az emberekre, a Rubik-kocka rakná ki az embert szétszabdalt testrészekből, a bika ingerelné a torreádort, vagy az ébresztő órát keltené percre pontosan az iskolás fiú.


Ezeket a szkeccseket olyan grafikai megoldásokkal valósították meg, hogy minden bizonnyal az animációkban verhetetlen Monty Python tag, Terry Gilliam is elismerően csettintene.


 

A három győrújbaráti fiatalember új, eddig még soha nem látott produkcióval lepték meg a kisalfold.hu Olvasóit.



Amerikában egy-egy komikus megél a YouTube videókból


"Ovis korunk óta ismerjük egymást Ádámmal. Hobbiként indult, hogy vegyük fel a közös poénkodásokat. Most már kevesebbet rögtönözünk, a gegeket, dialógusokat előre megírjuk. A minőségi humorra és videókészítésre álltunk át.


Az elvont, fekete, intelligens humor - nevezzük bárhogy -, az angolszász országokban, különösen az Egyesült Államokban virágkorát éli.


A tengerentúlon egy-egy komikus a YouTube-ra feltöltött produkciókból jól meg tud élni. Mi ettől a szinttől egyelőre messze vagyunk, de nem adjuk fel az álmainkat" - mondta Kenyeres Dániel, a CAFF egyik alapítója.


 

Ádám és Dani akcióban a Széchenyi téren - fotók: Cseh Róbert

Ádám és Dani akcióban a Széchenyi téren - fotók: Cseh Róbert



"Mi lepődtünk meg a legjobban azon, milyen sokan voltak kíváncsiak ránk"


A győrújbaráti srácoknak nincs okuk a szégyenkezésre, a YouTube csatornájukra eddig több mint 18 ezren (!) iratkoztak fel.


"Érdekesség, hogy elsősorban az általános iskolákban tanuló korosztály nézi meg az alakításainkat, kíséri figyelemmel a munkásságunkat. Általában két hetente töltünk fel új videót.


Júliusban meghívást kaptunk az Online Video Stars (OVS FEST) fesztiválra, ahol szerintem mi lepődtünk meg a legjobban azon, milyen sokan voltak kíváncsiak ránk" – nyilatkozta Németh Ádám. A harmadik tag Dani öccse, Kenyeres Bálint.


 



"Kommentrap"


A CAFF nem csupán humorban, zenében is utazik. "Szerintem a CAFF történetének legjobban sikerült produkciója a `Kommentrap´. Megkértük a nézőinket, hogy küldjenek szavakat, mi pedig rappé gyúrtuk a kifejezéseket.


"A Kommentrap sikerét abban látjuk, hogy összedolgoztunk a közönségünkkel, így valószínűleg ők is jobban magukénak érezték a rapet. Ezt a dalt nézték meg eddig a legtöbben a YouTube-on a közel 170 videónk közül" – vette át a szót Dani.


 

A CAFF csapata: Bálint, Ádám és Dani

A CAFF csapata: Bálint, Ádám és Dani



A CAFF csekély összeget már kapott a YouTube-tól a letöltött videókért - a pénzt az utolsó fillérig a rajongókra költötték


"Amennyi pénzt ma Magyarországon videózásért lehet kapni, abból nem lehet még megélni. Annál jobb ötletet viszont nem találhattunk volna ki, hogy videós versenyt hirdessünk és a YouTube-tól érkezett pénzből ajándékokat adjunk hűséges és tehetséges nézőink számára.


Így ők is érezhetik azt a támogatást és elismerést, amit mi a videók készítése után kapunk tőlük. Persze, olyan ajándékokat kaptak, melyről mindig az eszükbe jutunk" - folytatta Ádám.


A srácok a videózásban szerzett tapasztalatokat elképzelhető, hogy közös vállalkozásban kamatoztatják majd.


 



"Ha nem zenével jelentkezel, szinte alig van esélyed labdába rúgni"


A CAFF a 2015-ös Ki Mit Tube-on a "Ha fordított világban élnénk" című számmal végül az első tízben, hetedikként végzett úgy, hogy 373 produkcióval neveztek a megmérettetésre.


"A legjobbak közé Puzsér Róbert és Tamás Bence Gáspár szavazott be bennünket. Lehet, hogy elfogult vagyok, de a hetedik hely baromi szép eredmény.


Legyen szó bármilyen tehetségkutató versenyről, ha nem zenével jelentkezel, szinte alig van esélyed labdába rúgni. Mi most megpróbáltunk rácáfolni erre" – vélekedett Dani. A számok szerint biztos igaza van: a "fordított világot" több mint 21 ezren tekintették meg.


 



Mit jelent az, hogy CAFF?


Végezetül, fontos kérdés: mit jelent az, hogy CAFF? "Semmit. Egy barátunk mondogatta gyakran, hogy `caff´. Nekünk pedig megtetszett a szó hangzása és elkezdtük mondogatni a videóink végén" - búcsúzott Dani.


 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!