Győr és környéke

2014.07.03. 11:14

Miért kell 3-5 órát várni a győri kormányablakban?

A győri ETO Parkban működő kormányablakban akár öt órát is kell várakoznia annak, aki nyáron szeretné elintézni hivatalos ügyeit. Miért halad ilyen lassan a munka? Utánakérdeztünk.

Szeghalmi Balázs


A kisalfold.hu munkatársa múlt csütörtökön és pénteken az ETO Parkban működő kormányablaknál több órát várakozott.

Mindezt úgy, hogy június 26-án délután háromnegyed hatkor már nem adtak ki sorszámot. Egyetlen ideiglenes lakcímkártya ügyében pénteken háromnegyed egykor sikerült sorszámot tépni, mire fél négy után került sorra jelen sorok írója.

A köztes közel három óra alatt többször volt paprikás a hangulat. A több tucatnyi várakozó ember közül akadt, aki nem hagyta szó nélkül a vég nélküli várakozást, bizony felemelte a hangját és pikírt megjegyzéseket tett.


A várakozás pillanatai: az ETO Parkban igen lassan peregtek a másodpercek a kormányablak előtt

A várakozás pillanatai: az ETO Parkban igen lassan peregtek a másodpercek a kormányablak előtt

"Heti átlagban az ETO Park kormányablakba 1200-1500 ügyfél érkezik"

"Mi okozza, hogy az ETO Parkban található kormányablaknál két-három, de akár öt órát - ez utóbbi adatot az egyik ügyfélszolgálatos hölgy mondta - is várakozniuk kell az ügyfeleknek?" - kérdeztük a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal szóvivőjétől, Gyopáros Veronikától.

"Az ETO Park Kormányablak naponta 250-350 ügyfelet fogad. Az egyablakos ügyintézés lehetősége miatt mindez valójában jóval több ügyet jelent, amit a nyári időszakra tekintettel tovább növel az utazási okmányok magasabb számú igénylése és kiadása.

Heti átlagban az ETO Park kormányablakba 1200-1500 ügyfél érkezik, így a beérkező ügyek nagy száma és azok szakszerű feldolgozása miatt elkerülhetetlen a várakozás" - kezdte válaszát Gyopáros Veronika.

Arra a kérdésünkre, hogy a hivatalos kormányzati protokoll szerint egy-egy ügyfélnek mennyi időt kellene átlagosan eltöltenie a kormányablakoknál egy lakcímkártya ügyében, megtudtuk: "nincs erre vonatkozó előírás".

Nem tervezik az ETO Parkban működő kormányablak bővítését

"Az ETO Parkban fizikai bővítés nem lehetséges, az ügyintézés hatékonyságának javítására megoldás a jövőben további kormányablakok megnyitása Győrben és a többi járásszékhelyen.

Az ETO Parkban működő kormányablak, valamint a pannonhalmi kormányablak előzetes időpont egyeztetés nélkül, 8-20 óráig várja az ügyfeleket.

Az okmányirodák országos illetékességgel látják el feladataikat, így Győrben a Czuczor Gergely úti okmányirodában, illetve Mosonmagyaróváron, Téten, Csornán, Kapuváron, Sopronban, Fertődön és Jánossomorján egyaránt van lehetőség megyénkben okmányirodai ügyek intézésére" - zárta szavait Gyopáros Veronika.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!