Győr és környéke

2016.05.14. 16:59

Miért csak egy gőzös jár évente Győr és a Bakony között? - videó, fotók

Hiába vásárolják meg rövid idő alatt a jegyeket a Győr-Zirc között évente egyszer, tavasszal közlekedő nosztalgiaszerelvényre, az öreg gőzösökben komoly lehetőséget egyelőre senki nem lát. Pedig turisztikai szempontból kimeríthetetlen kincsesbányáról beszélünk.

Szeghalmi Balázs


A gőzösök népszerűsége töretlen

Mint arról portálunk beszámolt, az idei Bakonyvasút ünnepén a 324-es gőzmozdony megadta magát Tatabányán. Ha a technika ördöge nem szól közbe, akkor hatodik alkalommal közlekedett volna gőzvontatású nosztalgiaszerelvény Magyarország legszebb vasútvonalán, a 2011-ben műemléki védettséget kapott Győr–Veszprém közötti bakonyi szakaszon. A gőzmozdonyok népszerűségéről mindent elmond: a nosztalgiavonatra kibocsátott valamivel több mint 500 jegyet pár nap alatt elkapkodták az utasok. A felnőtt-tikett ára 4500 forint volt idén.



Attrakciók, csodás tájak

A kisalföldi megyeszékhely és Veszprém között hagyományosan Bakonyszentlászlón, Vinyén, Porva-Cseszneken és Zircen áll meg a gőzmozdony. A településekhez külön attrakciók köthetők. Győrben több alkalommal mozdonyfordítást tekinthetett meg a közönség, míg Bakonyszentlászlón szokott vizet vételezni az öreg gőzös a Veszprémvarsányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület közreműködésével. Mindkét helyszínen hagyományosan tömeg kíséri figyelemmel a látványos jeleneteket.

 

Győrben a mozdonyfordítás mindig tömeget vonz

Győrben a mozdonyfordítás mindig tömeget vonz

Érdekesség, hogy a győri állomásra befutó gőzmozdony mindig kicsit haza is érkezik, hisz az utolsó magyar gőzmozdonyok a Győr–Celldömölk vonalon közlekedtek 1983-ig. Több mint elgondolkodtató, hogy a Győr–Veszprém vasúti vonal kapcsán komolyan még senkiben – értsd: politikusok, döntéshozók – nem vetődött fel, hogy kiaknázza a benne rejlő lehetőségeket. Holott a Cuha-völgyi vadregényes tájat, Magyarország leghosszabb alagútját, az eplényit, a viaduktokat és a veszprémi fennsíkot vasúti kocsik ablakaiból lehet a legjobban megnézni. Arról nem beszélve, hogy az utolsó szakasz "hajtűkanyarokkal" tagolt részein tiszta időben 20 kilométerről látni a veszprémi várat.

 

Tapadnak a szempárok a pannonhalmi apátságra - fotó: Béres Márton

Tapadnak a szempárok a pannonhalmi apátságra - fotó: Béres Márton

Gőzös a Harz hegységben

"Öröm számunkra, hogy már öt éve sikerült műemléki védettséget kapnia a Győr–Veszprém vonalnak, évről évre mégis ugyanolyan sok utas tart velünk a Bakonyvasút ünnepén. Véleményem szerint érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy tavasztól őszig több gőzmozdony útnak induljon a Bakonyba.

Tekintettel arra, hogy a nosztalgiaszerelvény népszerűsége töretlen, meg kellene vizsgálni, hogyha állandó turisztikai program lenne a bakonyi gőzös, akkor rentábilisan fenntarthatónak bizonyulna-e. A németországi Harz hegységben vagy Lengyelországban találunk példákat jól működő, tavasztól őszig menetrend szerint közlekedő nosztalgiagőzösökre. A németországi gőzösön magam is ültem: hetekkel korábban jegyet kell foglalni a hétvégén közlekedő járatokra" – mondta Bödecs Barnabás, a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség elnöke, az évenkénti nosztalgiaszerelvény főszervezője.
 

A gőzös útra kész a Harz-hegységben - fotó: Bödecs Barnabás

A gőzös útra kész a Harz-hegységben - fotó: Bödecs Barnabás

9–10 tonna szén

Néhány fontos adat, mire van szükségük a 100 éves gőzmozdonyoknak Győr és Zirc között. Két éve a 109-es gőzmozdony az oda-vissza úton 9–10 tonna szenet "pöfögött" el, illetve több mint 40 köbméter vizet használt el az utazás során. A gőzmozdonyt legalább kétfős személyzet vezeti, a masinisztáknak legjobban a kazán megfelelő működésére és az ideális nyomásszint tartására kell ügyelniük.

 

Látszat csal: Olvasónk, Stuksza Attila felvétele három éve készült a szabadhegyi állomáson

Látszat csal: Olvasónk, Stuksza Attila felvétele három éve készült a szabadhegyi állomáson

Végül, de nem utolsósorban az öreg gőzöst a bakonyi emelkedőkön egy dízelmozdonynak hátulról támogatnia kell. A szerpentinek meghódítása 100 év felett másképp nem megy.

Megtervezte a bakonyi vasutat, majd a kínai császár szolgálatába állt

A Bakonyon átvezető síneket a Millenium évében, 1896-ban adták át. A vonal atyja Gubányi Károly volt. A zseniális ifjú mérnök Győr és Veszprém között, a Bakonyban tett szert azokra a tapasztalatokra, melyek révén később Kínában a 20. század eleji vasútépítési láz egyik legsikeresebb alakjává vált.


Gubányi Károly, a bakonyi vasút atyja

Gubányi Károly, a bakonyi vasút atyja   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!