Győr és környéke

2018.08.21. 00:48

Mi már tudjuk, miért maradt el az ünnepen a Majka&Curtis koncert Győrben - videó

Borsi Róbert győri önkormányzati képviselő nyilatkozott arról, miért hiúsult meg Majkáék győri fellépése hétfő este. Majka Facebook-videóval reagált a történtekre.

Szeghalmi Balázs

Kedd, 10.01 - Mini vidámpark, több előadóművész 


"Az augusztus 20-i háromnapos rendezvényen számos előadóművész, együttes szórakoztatta, a naponta sok ezres közönséget. A búcsú hangulatáról a mutatványosok, a "mini vidámpark" és a minden eddiginél szélesebb kínálattal rendelkező vendéglátóhelyek gondoskodtak, remek kikapcsolódási lehetőséget nyújtva a látogatók számára" - kezdte portálunknak Borsi Róbert.


Elégett kábel


A győri önkormányzati képviselő szerint augusztus 20-án este, fél kilenc magasságában az utolsó produkció, Majkáék fellépése előtt műszaki hiba következett be. A marcalvárosi helyszínen lévő villanyszerelők azonnal megkezdték a hiba elhárítását. Az E.ON által kiépített végponton azonban nem találtak meghibásodást. Viszonylag rövid időn belül sikerült a szakembereknek beazonosítani az áramkimaradás okát, melyet egy, az E.ON Gerence utcai trafóállomásán lévő elégett kábel okozott.


"Tekintettel arra, hogy a színpadon üzemeltetett berendezések (fénytechnika, hangtechnika) megközelítőleg 63 A áramerősségű tápforrást igényeltek, az opciós lehetőséget elvetve a szervezőknek a koncert lemondása mellett kellett dönteniük, mivel a hiba külső helyszínen keletkezett, belátható időn belül nem volt küszöbölhető és a környéken nem volt másik erre alkalmas kiépített áramforrás. Mindent elárul a helyzetről, hogy csak az 20 percet vett igénybe, hogy egy 230 V feszültségű tápkábel és egy hangszóró segítségével tájékoztatni tudják a várakozó közönséget a kialakult helyzetről" - mondta Borsi Róbert.

 

Majka véleménye tömören


Majka közösségi oldalán videóüzenetben reagált arra, miért maradt el a koncert "Nem értem azokat, akik minket hibáztatnak, ócsárolnak. Elmentünk Győrbe, szerettünk volna fellépni, ám a koncert előtt körülbelül fél órával elment az áram. Gondoltuk, kisebb baki, megoldják, de nem jött vissza. Arról volt szó, megvárjuk, amíg hoznak egy aggregátort, erre legalább másfél órát kellett volna várnunk – ezt kilenc órakor mondták. Megvártuk volna, ha ez az aggregátor megfelelő, el tudja látni azt a színpadtechnikát, amire nekünk szükségünk van. Kiderült, hogy nem."


Ezért döntöttek úgy, hogy hazaindulnak, "s a szervezők is azt mondták, akkor le kell fújni a koncertet, hisz augusztus 20-án este már mást nem lehet mozgósítani. Azt gondolom, mindent megtettem, de nem sikerült megtartani a koncertet. Mondják, feljöhettem volna a színpadra, mondhattam volna valami... Mibe? Pantominezzem el a sötétben, hogy nincs áram? A szervezők sem tehetnek róla, mert az áramszolgáltató rendszerében volt a hiba, az egyik vezetéke égett szét."


S hogy jár-e a gázsi ilyenkor is Majkáéknak? "Nyilván, hisz akkor lementünk ingyen, senki nem fizeti a benzint, a buszt, a sofőrt, a szállítási cuccokat, a zenészeket. A szerződésünk úgy szól, hogy ha a technikai beállás után hiba lép fel, egy órán belül megoldják a szervezők. Nem tudták. Ha meg is vártuk volna (a megfelelő színvonalra alkalmatlan) aggregátoros áramszolgáltatást, augusztus 20-án este fél 12-kor nekikezdeni a koncertnek úgy, hogy másnap mennek az emberek dolgozni?!".


Hozzátette, reméli, pótolják majd a győri koncertet. "Győr nekem szerelem: amikor Ózdról eljöttem, ez volt az első olyan hely, ahol jól éreztem magam."

Kellemes pillanatok


A koncert lebonyolításához szükséges technika már a színpadon volt, az előadók a back stage-ben várták a fejleményeket, de a koncertet végül kényszerűségből le kellett fújni. "Az augusztus 20-i rendezvényt immáron sok éve a Cirkusz téren rendezzük és sem az elmúlt három napban, sem a korábbi években nem volt probléma az E.ON által kiépített időszakos betáplálással, ahogy egyébként azzal most sem. Az évek során a térre kitelepült cirkuszi produkciók is ezt a betáplálási pontot veszik igénybe. Bízom benne, hogy a rendezvényre kilátogató győriek és környékbeliek nemcsak erre az egy momentumra emlékeznek majd az idei győri búcsúból, hanem az elmúlt három nap során sok kellemes pillanatot éltek át" - zárta szavait Borsi Róbert.


Az idei győri búcsún fellépett - többek közt - Korda György és Balázs Klári, Bródy János, a Karthago együttes, Lagzi Lajcsi. Az összes koncert ingyenes volt.


Korábban - Hiába várták rengetegen az ünnepen, elmaradt a Majka&Curtis koncert Győrben 


"Sajnos egy tökéletes nap nem úgy vegződött, ahogy sokan tervezték. Izgatottan várta rengeteg győri és nem helybeli az augusztus 20-ra ígért Majka&Curtis koncerttel összekötött, tűzijátékkal tarkított családi estét. Az ünnep azonban csupán zene nélküli tűzijátékkal zárult.


Ugyanis a zene és a Majka&Curtis koncert áram hiányában elmaradt. A hiba okát a várakozó tömeg első soraiban hallották csupán. A körhintáknak még volt áramuk és hangosan szólt hangszóróikból a zene. Hát igen, nekik még egy darabig volt áram. A tömeg csak részben foszladozott, várt.

 

Olvasónk felvételén a sárga színnel festett aggregátor, ami későn érkezett.


Senki sem gondolta volna, hogy egy ekkora rendezvénynek nincs B-terve. Aztán 21:49-kor megjött a segítség. Ez látható a csatolt fotón. Eddigre a tűzijátékot elpufogtatták zene nélkül. A sztárfellépők pedig elhagyták városunkat, mivel már állítólag órák óta nem sikerült megoldani a problémát. Tanulság: mindig legyen B-terved" - tudósított Olvasónk.

 

A máskor oly foghíjas parkoló már a Majka koncert előtt másfél órával úgy megtelt - írta másik Olvasónk.

A máskor oly foghíjas parkoló már a Majka koncert előtt másfél órával megtelt - írta másik Olvasónk.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!