Győr és környéke

2018.04.12. 18:39

Metal Örömóda is szólt az ország legillemtudóbb diákjainak versenyén Győrben - videó, fotók

Elmentünk a 17. Országos középiskolai illemtani csapatversenyre, és kiderült, hogy ez sokkal nagyobb buli, mint amire számítottunk.

kisalfold.hu

A 17. Országos középiskolai illemtani csapatversenyt rendezték csütörtökön a győri Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Szakgimnázium és Szakközépiskolában.

A legillemtudóbb diákok versenyeztek Győrben.  Fotók: Cseh Róbert


Az idén rekordszámú jelentkezés érkezett a versenyre: 384 diák írta meg online az írásbeli fordulót, ahonnan tíz -  háromfős -  csapat jutott a döntőbe. Megyénken túl az ország különböző pontjairól érkeztek a középiskolások, így például Hajdúböszörményből, Százhalombattáról, és Békéscsabáról is.


A diákokra érdekes és változatos feladatok vártak -  noha előzetesen még ők is azt hitték, hogy majd egy papíron karikázgatják a helyes válaszokat. Ehhez képest meglehetősen jól szórakozott mindenki, volt zeneismeret, tánc, illemtani activity, és még azt is élvezték, amikor terítési hibákat,különleges étkezési eszközöket kellett felismerniük.


A versenyről a diákok és tanáraik beszélnek bővebben videónkban:

 

A verseny első három helyezettje: 

1. Hajdúböszörmény, Bocskai István Gimnázium

2. Mosonmagyaróvár, Kossuth Lajos Gimnázium, 1. csapat

3. Békéscsaba,  Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnázium és Kollégium, 1.csapat

3. Kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium

(A harmadik helyen holtverseny született.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!