Győr és környéke

2016.12.29. 09:08

Mérges gázt jelzett a riasztó Győrben

kisalfold.hu

December 28-án, szerdán este a győri hivatásos tűzoltókat Győrbe a Garan János utcába riasztották, ahol egy lakásban megszólalt a szén-monoxid-érzékelő.


Az épületben lakók nem panaszkodtak rosszullétre, de a tűzoltók a gázkazán helyiségében alacsony szén-monoxid koncentrációt mértek, ezért értesítették a gázszolgáltatót. A szolgáltató mérései is igazolták a mérgező gáz kis mértékű jelenlétét, ezért lezárta a gázkazánt. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, mivel a lakók más módon is tudtak fűteni.   


A  szerencsés kimenetelű eset  ismét ráirányítja a figyelmet a megelőzés fontosságára.


A tüzelő- és fűtőberendezések működtetéséhez elengedhetetlen a rendszeres felülvizsgálatok, ellenőrzések elvégeztetése, emellett javasolt a lakosság részére - önmaguk és családjuk biztonsága érdekében - a jogszabályi előírásoknak megfelelő érzékelők használata, hiszen a szén-monoxid-érzékelő időben figyelmeztethet a veszélyre, ezzel életeket menthet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!