Győr és környéke

2016.01.25. 11:31

Megyei elismerést adtak át Felpécen

kisalfold.hu

Pénteken este Felpécen, a település művelődési házában tartott Magyar Kultúra Napi megemlékezésen a megyei önkormányzat harmadik kulturális elismerése – Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj Kulturális Tagozat – is gazdára talált. Dombi Alajosné, Jolika, a Felpécért Alapítvány elnöke mit sem sejtve érkezett meg a rendezvényre. Annál nagyobb volt a meglepődése, amikor dr. Kovács Krisztián, a megyei aljegyző – a faluközösség lakóinak jelenlétében - átnyújtotta számára a megyei önkormányzat kitüntetését.


Dombi Alajosné a Felpécért Alapítvány elnökeként, a kultúra megtestesítője Felpécen. Rendezvényeket szervez fiataloknak, időseknek egyaránt. Pénzt, időt nem kímélve írja a pályázatokat a kis falu fejlődése érdekében. Megalapította és azóta is szorgalmasan vezeti a Felpéci Tájházat, ahol egy parasztházat rendeztek be a település lakóinak felajánlásaiból. Ezt időközben fejleszteni is sikerült egy új épület, majd egy udvari kemence megépítésével. Nevéhez fűződik a „Felpéc a honfoglalástól napjainkig" című könyv megírása, ennek társszerzője volt. Erejét nem kímélve egymás után szervezi a koncerteket, kiállításokat, kenyérsütéseket, néprajzi rendezvényeket. Nevéhez kötődik a Felpéci Alkotótábor szervezése is, és a Felpéci Galéria megalapításában is oroszlánrészt vállalt.

Címkék#Felpéc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!