Győr és környéke

2019.04.17. 09:00

Megvizsgálják a Vidra utcai parkolás szabályozását

A problémával lapunk a győri útkezelő szervezetet kereste meg.

Munkatársunktól

A Kisalföld március 11-i számában írtunk egy győri olvasónk panaszáról, aki azt nehezményezte, hogy a Vidra utca egy szakaszán a várakozást tiltó táblák miatt nem tudja a lakása közelében hagyni a kocsiját. Ennek hatására egy másik olvasónk is levélben fordult szerkesztőségünkhöz, pont az ellenkezőjét írva. Úgy fogalmazott: az utca másik felében, ahol nincs ilyen tábla, végigállják az utat az autók. Szerinte ez balesetveszélyes, mert sokszor még a kanyarban sem látni, hogy jön-e szembe valaki.


A problémával lapunk a győri útkezelő szervezetet kereste meg. Máthé-Tóth Péter szóvivő kifejtette, hogy egészében felülvizsgálják a Vidra utca parkolási szabályozását.

 

Az útkezelő újragondolja a Vidra utca parkolási szabályozását, mert a mostani helyzet nem megfelelő. Fotó: Mészáros Mátyás

Az útkezelő újragondolja a Vidra utca parkolási szabályozását, mert a mostani helyzet nem megfelelő. Fotó: Mészáros Mátyás


„A Vidra és a Vízimolnár utca burkolatát tíz évvel ezelőtt készítettük el. Akkor még nem volt olyan sok ház és autó az utcában, hogy szabályozni kelljen a parkolást. Az elmúlt időszakban megvalósult a Vidra utca összekötése az Új bácsai úttal – mai nevén Bárka utcával –, és intenzív beépítés kezdődött ott és a Kenus utcában is. A Vidra utca új részét a parkolás szabályozásával adta át a beruházó számunkra. Az intenzív társasházi beépítések, továbbá a Vidra, a Vízimolnár és a Kenus utcában megjelent nagyon jelentős lakossági, építési forgalom arra szorít minket, hogy ezt újragondoljuk. A kereszteződések közelében tiltott lesz a parkolás. Ahol elfér egymás mellett a kétirányú forgalom, az egyik oldalon szabad lesz a várakozás, ahol pedig a megálló autók mellett nem biztosítható a két irány forgalma, a parkolást szintén tiltani fogjuk" – fejtette ki a szakember.


A munka a felméréssel kezdődik, utána kerülnek a helyszínre a táblák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!