Győr és környéke

2018.09.17. 14:58

Megújult a csornai őstermelői piac helyszíne

Közel 62 millió forint uniós támogatásból korszerűsítették a piaci teret.

kisalfold.hu

Csorna önkormányzata az őstermelői piac fejlesztésére több mint 61 millió forintos európai uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozta.


Csorna belvárosi részében az évtizedek óta működő őstermelői piacnak helyet adó tér állapota az évek alatt folyamatosan romlott, valamint az áruk kirakására sem találtak megfelelő megoldást.

 

A cél a helyi, és környéki őstermelők támogatása.


A felújítást megelőzően a terület leromlott állapota, a piacként üzemelő funkció ellátására kevéssé volt alkalmas, így Csorna önkormányzata a 61,9 millió forint összköltségű európai uniós támogatásnak köszönhetően ezen meglévő őstermelői piac területének fejlesztését, korszerűsítését valósította meg.


Az őstermelői piac korszerűsítésének hatásaként a helyi gazdaság, ha nem is nagy volumenű, de fejlődése várható. A partnerek az agglomeráció településeinek őstermelői, így a cél a helyi, és környéki őstermelők támogatása volt.


A támogatásnak köszönhetően nemcsak megújult a piaci tér, hanem az őstermelők piaci pozíciói is javulni fognak, továbbá, a város lakóinak legnagyobb örömére szépen megújult a belváros egyik köztere is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!