Győr és környéke

2019.01.16. 18:14

Megpróbálta kirabolni a téti benzinkutat, öt év börtönt kapott

A férfi 2017 májusában ittasan, riasztópisztollyal próbált meg rabolni. Miután nem kapott semmit, elhajtott. Az egyik kútkezelő követte, majd három rendőrautó üldözte hosszasan.

Jogerősen öt év börtönbüntetésre ítélt a Győri Törvényszék szerdán egy férfit, aki 2017 májusában ittasan, riasztópisztollyal megpróbált kirabolni egy téti benzinkutat - tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.


Havasiné Kulcsár Petra elmondta, hogy a férfi ellen rablás bűntettének kísérlete, közúti veszélyeztetés bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emeltek vádat. A törvényszék hat hónappal enyhítette az ügyben első fokon eljáró Győri Járásbíróság határozatát, valamint fegyház helyett börtönbe kell vonulnia a férfinak. A férfi a tényállás szerint 2017 májusában este alkoholfogyasztás után, az arcát egy maszkkal elfedve ment a téti benzinkútra.


A benzinkút boltja addigra bezárt, csak egy kiszolgálóablak volt nyitva. A vádlott odalépett és azt ütve követelte a benzinkút alkalmazottjától, hogy adja át a pénzt, közben a nála lévő gáz-riasztófegyverrel az ég felé leadott egy lövést. Az alkalmazott erre becsapta az ablakot és riasztotta a munkatársát, majd kimentek a férfihoz és közölték vele, hogy az épület hátuljában van a pénz.


A kútkezelők a rendőrség kiérkezéséig próbálták szóval tartani a támadót. Miután nem kapott semmit, a vádlott még egy lövést leadott a levegőbe, majd beült az autójába és elhajtott. Az egyik kútkezelő utána indult az autójával és közben tájékoztatta a rendőrséget. A támadót három rendőrautó üldözte hosszabb időn át; a férfi a menekülés közben több közlekedési szabályt is megszegett, ezzel az intézkedő rendőrök és más közlekedők testi épségét is veszélyeztette.

Felvételünk archív, egy korábbi tárgyaláson készült a támadóról.

Felvételünk archív, egy korábbi tárgyaláson készült a támadóról.

A vádlott a bűncselekmény időpontjában közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt. A másodfokú bíróság indoklása szerint a férfi kétségkívül ittas állapotban követte el cselekményt; az alkohol tudatzavart eredményezett, de nem idézett elő kóros elmeállapotot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!