Győr és környéke

2017.08.16. 23:39

Megható írással búcsúztak a munkatársak elhunyt győri főnöküktől

Lévai József barátian és főként jó szívvel fordult az emberekhez.

kisalfold.hu

"Fájó szívvel búcsúzunk Lévai Józseftől


Lévai József 1950. augusztus 1-jén Győrben, egy kereskedő család gyermekeként látta meg a napvilágot. Gyermekkoráról mindig azt emlegette, hogy az akkor `győri papkert´-nek nevezett városrészben nevelkedett, majd 10 éves volt, amikor a család az újvárosi Festő utcába költözött. Az általános iskola után a Bercsényi Gimnáziumban tanult, majd később üzletvezető és szakács végzettséget szerzett. Először Édesanyja mellett kezdett el dolgozni a kereskedelemben, majd később ő maga is vállalkozó lett.


Életében nagy jelentősége volt a Kossuth utcában található József templomnak, ahol keresztelkedett, hiszen itt volt elsőáldozó is, majd Feleségével szintén ebben a templomban fogadtak örök hűséget egymásnak 1972. augusztus 5-én. Ezután 13 évig laktak együtt a szülői házban – ahol magát az esküvőt is tartották -, majd később Veszprémben és Tihanyban kezdtek el dolgozni, mint kereskedők. Emiatt nem csak a győriek, hanem e környékbeliek is rengetegen mondhatták Őt barátjuknak.


Továbbra is a kereskedelemben dolgoztak először az abdai bazársoron, amikor 14 év után visszaköltöztek ismét Győrbe, a belvárosba, ahol aztán 20 évvel ezelőtt felépült a Lévai Hotel. Bizonyítja, hogy mennyire szorgalmas és tettre kész ember volt, hogy ezt az épületet javarészt saját két kezével építette meg és azóta is folyamatosan gondozta, újította. A hotelt – felépülése óta -, mint ügyvezető igazgató üzemeltette, emellett az első 5 évben az éttermét is működtette. Ezután adott otthont a most is sikeresen működő La Dolce Vita Étteremnek.


Nem csak a hotel és az étterem dolgozói, hanem egész Győr üzleti életének résztvevői tisztelték és szerették, hiszen egy rendkívül jó ember volt, aki mindig segítőkészen, barátian és főként jó szívvel fordult az emberekhez. A hotel dolgozójaként már több, mint 6 éve volt szerencsém megismerni, és az itt eltöltött idő alatt nem csupán egy kedves főnököt kaptam az Ő személyében, hanem egy csupa szív, önzetlen és rendkívüli embert tudhattam őszinte barátomnak. Most fájó szívvel búcsúzom Tőle mindannyiunk nevében, akik valaha ismertük, és részesei lehettünk túlságosan hamar véget érő, de annál erőteljesebb és igaz életének" - írta Hársfai-Stein Erika.

 

Lévai József (1950-2017)

Lévai József (1950-2017)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!