Győr és környéke

2018.07.12. 19:32

Megfékezték a tüzet: 400 négyzetméteren égett a hulladék Sashegypusztán - fotók, videók

10 járművel vonultak a tűzoltók a helyszínre, a katasztrófavédelmi mobil labor is Sashegypusztán van.

kisalfold.hu

Péntek, 0.15 - Eloltották a tüzet a győri hulladéktelepen


Eloltották a győri hulladékkezelő telepen csütörtök késő délután keletkezett tüzet. A Külső Fehérvári út közelében lévő létesítményben mintegy négyszáz négyzetméteren kapott lángra a kommunális szemét, a körülbelül ötezer köbméteres hulladékkupac egyharmada égett.


A győri, a pannonhalmi, a lébényi, a mosonmagyaróvári, a csornai, a tatabányai és a pápai hivatásos, valamint a győrszemerei önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékezték meg a lángokat. Az oltást rakodógépek is segítették. Jelenleg az utómunkálatok zajlanak. A katasztrófavédelmi mobil labort szintén a helyszínre riasztották, de a mérései nem mutattak ki mérgező anyagot a levegőben.


Csütörtök, 21.40 - Szerencsére nem történt személyi sérülés 


A GYHG Nonprofit Kft. kezelésében lévő Sashegyi Hulladékkezelő Központban 16.45 órakor eddig tisztázatlan okból lángra kapott a létesítmény fogadóterületén tárolt lomhulladékból mintegy 100 tonnányi rész. A szolgáltató haladéktalanul értesítette a katasztrófavédelmet, akik nagy erőkkel vonultak a helyszínre. A tüzet rövid idő alatt sikerült lokalizálni, sem személyi sérülés nem történt, sem a telephely járműveiben, gépeiben nem esett kár és az egyéb hulladékokra sem terjedt át a tűz.

 

Fotók: Tudósítók


"A tűz jelentős füsttel járt, mert a hulladékfrakciók elhatárolására használt gumiabroncsok egy része is égni kezdett, ám a szakemberek nem mértek veszélyesnek minősülő mennyiségben káros anyagot a levegőben. Jelenleg a megégett lomhulladék áttárolása, szétválasztása zajlik, az egyes részeket folyamatosan locsolják a tűzoltók. Ez a munka várhatóan reggeli órákig elhúzódhat, de a tűz továbbterjedésével nem kell számolni, és az autógumik sem füstölnek már. A kezelőközpont áramellátását 20 óra körül visszakacsolták, és az egyéb hulladékkezelési munkák is a megszokott munkarend és technológia szerint zajlanak" - közölte Ozsvárt Tamás.


21.22 - Még oltják a tüzet a győri hulladéktelepen, ötezer köbméteres szemétkupac egyharmada ég


Megakadályozták a tűzoltók annak a tűznek a továbbterjedését, amely egy hulladékkezelő telepen keletkezett Győrben, a Külső Fehérvári út közelében. Mintegy négyszáz négyzetméteren kapott lángra a kommunális szemét, a körülbelül ötezer köbméteres hulladékkupac egyharmada ég.

 

Fotók: Tudósítók


A győri, a pannonhalmi, a lébényi, a mosonmagyaróvári, a csornai és a pápai hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett folyamatosan oltják a lángokat. A munkálatokat két rakodógép is segíti. A helyszínen van a katasztrófavédelmi mobil labor is, mérései eddig nem mutattak ki mérgező anyagot a levegőben.


20.01 - Még küzdenek a tűzoltók


A tűzoltóknak sikerült körülhatárolni a tüzet, így a lángok nem terjednek tovább. Az égő szemétkupac szétválasztása egyelőre nem sikerült teljesen, ezzel még küzdenek a tűzoltók.


A Katasztrófavédelem hosszú ideig húzódó oltási munkálattal számol Sashegyen. Az első mérések szerencsére mérgező anyagokat nem mutatnak a levegőben. 


18.26 - Olvasónk drón felvételei

 

 


18.05 - Erőgépet vetnek be


A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelem sajtóügyeletese arról tájékoztatta portálunkat, hogy körülbelül 5000 köbméteres szemétkupac harmada ég. A lángoló és egyelőre száraz hulladékot erőgépekkel próbálják szétválasztani a tűzoltók, miközben a lángok terjedését vízsugarakkal igyekeznek elfojtani.  


Korábban - Lángra kapott a szemét 


Tűz keletkezett egy hulladékkezelő telepen Győrben, a Külső Fehérvári út közelében. Mintegy négyszáz négyzetméteren kapott lángra a szemét, és a tűz további több ezer köbméter hulladékot veszélyeztet.

Fotó: Olvasó-tudósító

Az esethez nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók, Győrből, Pannonhalmáról, Lébényből, Mosonmagyaróvárról, Csornáról és Pápáról riasztottak hivatásos egységeket. A rajok oltani kezdték a lángokat.


A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A helyszínre tart a katasztrófavédelmi mobil labor is.

Korábban írtuk:


400 négyzetméteren ég a szemét a hulladéklerakóban, a katasztrófavédelem 5 gépjárműfecskendővel és 5 különleges járművel vonult a helyszínre.


A katasztrófavédelmi mobil labor is Sashegypusztára tart, hogy vizsgálják, a tűz miatt nem keletkezett-e mérgező anyag a hulladéklerakóban.

Fotók: Olvasó

Fotók: Olvasó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!