Győr és környéke

2018.12.18. 08:00

Megéri egyáltalán eminensnek lenni?

A győri Petz-kórház lett az ,,eminens" a térségi nagykórházak közül, nála gyakorlatilag nem kellett adósságot rendezni. Más intézmények jobban elengedték a gyeplőt, mondván, az év végén úgyis jön a konszolidáció. És tényleg jön.

Sudár Ágnes

A magyar kórházak fenntartója (NEAK) két listát tett közzé: az intézmények adósságcsökkentését célzót, valamint az ösztönző támogatásokét. E két tétel elvileg összefügg egymással, mégpedig úgy, hogy aki kevesebb tartozással zárja az évet, az több ösztönzőre számíthat. Néhány kórház ugyanakkor joggal mondhatja: ahhoz képest, amennyivel jobban gazdálkodott egy hozzá hasonló intézményhez viszonyítva, jóval kevesebb ösztönzőt kapott, mint a másik. 

A napi működést lehet adóssághalmozás nélkül biztosítani? – kórházanként más a válasz. Fotóillusztráció: H. Baranyai Edina

De mindenekelőtt lássuk a számokat: a NEAK az állami, önkormányzati és egyházi tulajdonban lévő kórházak, rendelőintézetek tartozását mintegy 30 milliárd forintig „működési támogatás" címen átvállalta. Ezenfelül további 25 milliárdot osztott szét „ösztönző támogatásként". 


 Ez utóbbinál figyelembe vette a betegbiztonságot mérő mutatókat, de azt is, hogy az adott kórháznak milyen volt az adóssága 2017. január és november – 2018. január és november viszonylatában. Az utóbbi nyomott többet a latban: az adósságállomány visszaszorítására tett intézkedéseket kétszeres szorzóval vette figyelembe a fenntartó. 


 Ennek fényében érdemes nézni és elemezni a számokat, amelyeket a grafikánkban önök is olvashatnak. A győri Petz-kórház a térség vezető intézménye, s gyakorlatilag adósság nélkül zárta az elszámolást. Ennek fényében 543 millió forint ösztönző támogatást kapott. Ez szép összeg, de – anélkül, hogy a kórházakat összeugrasztanánk – érdemes megnézni a soproni Erzsébet-kórház számait is: az Erzsébet 287 millió forintot kapott működési támogatásra, ezenfelül pedig további 236 milliót ösztönzőként. Ha ezt összeadjuk, a végösszeg csaknem 524 millió forint, ami csupán húszmillióval kevesebb, mint amit a Petz kapott. A mosonmagyaróvári Karolina Kórház is kapott ösztönző támogatást (41 millió forintot) – ahhoz képest, hogy a most rendezett adósságállománya meghaladta a 282 millió forintot. 


A NEAK megnézte, hogy egy év alatt mennyit tettek a kórházak a saját adósságállományuk csökkentésére – ezt mi is meg tudtuk tenni, ugyanis a témával rendszeresen foglalkoztunk, s ezalól a 2017-es év sem volt kivétel. Egy éve Amíg beteg van, adósság is lesz címmel írtunk a kórházak adósságállományáról, s ugyanígy számba vettük egyenként az intézményeket, mint most. Cikkünk alapján 2017 őszén a Petznek 286 millió forint adóssága volt, amit azonban már decemberre lenullázott, s ezt azóta tartani is tudta. A soproni Erzsébet-kórháznak 222 millió volt az adóssága egy éve ilyenkor (most 287 millió), a mosonmagyaróvári Karolinának pedig 179 millió forint (most 282 millió). Ha jól sejtjük, ezek a számok is indokolták, hogy az Állami Számvevőszék mindkét kórházban végzett vizsgálatot az év során. 


 A kérdés továbbra is az, hogy érdemes-e eminensnek maradni, hisz különösebb következménye eddig nem volt annak, ha egy kórház jelentősen (akár egymilliárd forint fölött is) eladósodott. Sokszor mondták már, hogy „ez lesz az utolsó" konszolidáció, de nem lett az, mert a kórházak viszont arra hivatkoztak, hogy az állami normatívák mellett képtelenség egyensúlyban tartani a kórházi költségvetést. Látni azért, hogy egyes kórházaknak mégis sikerül, de ehhez döntő részben olyan intézkedéseket kell hozni, amelyek az adott kórházi menedzsment házon belüli népszerűségét nyilván nem növelik. 


A bértömeg, vagyis a fizetések nagysága az egyik tétel, amely kórházról kórházra változik. Sokszor nem az igazgató jószívűségén múlik, hogy mekkora az orvosi/ápolói átlagkereset az adott intézményben, hanem a kényszer szüli. Inkább a kiskórházakra igaz (de a nagyobbaknál is látni példát erre), hogy a régiós átlagnál jóval magasabb fizetést kell kínálni ahhoz, hogy meglegyen a szükséges létszám. A szakmán belül nyílt titok például, hogy a tatabányai Szent Borbála Kórház kínálja a legjobb fizetést, állítólag másfélszeresek a bérek az országos átlaghoz képest. Egy orvosnak például – persze ügyeleti díjakkal együtt – akár 800 ezer forintos havi fizetést tudnak adni, ez Győrben 450 ezer forint körül mozog. 


 A gyógyszerkassza a másik tétel, amit vagy meg tud fogni az adott kórházvezetés, vagy nem. Illetve az államilag meghatározott betegszámon túli ellátás. „Haza nem küldhetjük a beteget" – szól a humánus érv, amit az év végi vonalhúzáskor eddig rendre elfogadott a fenntartó. Persze mindig mondta, amit 2018-ban is, hogy „utoljára".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!