Győr és környéke

2019.06.14. 18:14

Mártírokra és áldozatokra emlékeztek Győrben - fotók

Nagy Imre 1989. június 16-i újratemetésének 30. évfordulóján a mártír miniszterelnökre, valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc vértanúira és áldozataira emlékeztek a győri Bisinger sétányon lévő Golgota emlékműnél pénteken.

kisalfold.hu

Ünnepi beszédében Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő elmondta, hogy három évtizeddel ezelőtt, azon a történelmi jelentőségű pénteken is kánikula volt, és mindenkinek a vágyott szabadságért és függetlenségért dobogott a szíve.

Mártírokra és áldozatokra emlékeztek Győrben. Fotók: Bertleff András

A képviselő hangsúlyozta: "Nyugaton azt hitték, hogy a magyarok ajándékba kapták a szabadságot, pedig ötvenhatban sok ezren harcoltak érte és sokan áldozták életüket. Felvetődik a kérdés: meg tudjuk-e tölteni a megszerzett szabadságot igazsággal és közjóval?" Rózsavölgyi László beszéde befejezéseként megemlítette: "Együtt kell védeni a szabadságot, együtt kell küzdeni megmaradásáért és együtt kell ünnepelni, ahogy az emlékezetes nap évfordulóján a győriek is tették." Az ünnepség koszorúzással zárult.

 

Címkék#Győr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!